Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεισμός: Σείεται η γη σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος! Οι εκτιμήσεις μετά τους δεκάδες μετασεισμούς

Σεισμός: Σείεται η γη σε Χαλκιδική και Άγιο Όρος! Οι εκτιμήσεις μετά τους δεκάδες μετασεισμούς

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο πιο ισχυρός από τους συνολικά 35 που έχουν γίνει μέχρι στιγμής τις τελευταίες ώρες. Τι λένε οι σεισμολόγοι για την ακολουθία που αναστατώνει Χαλκιδική και Άγιο Όρος

Από τον κύριο σεισμό των 5,2 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω, που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τις 02.00 τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί στον ίδιο εστιακό χώρο 35 συνολικά μετασεισμοί.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο καθηγητής σεισμολογίας Αθανάσιος Γκανάς Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς η περιοχή είναι συνηθισμένη σε αυτού του τύπου τις μετασεισμικές ακολουθίες:

“Στις 15:22 είχαμε έναν σεισμό 4,2 Ρίχτερ, ο οποίος ήταν μετασεισμός του του 5,2 που έγινε τα ξημερώματα στις 01:50. Ο σεισμός που έγινε στις 15:22 από το ίδιο εστιακό χώρο, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω, είναι μέρος της μετασεισμικής ακολουθίας.

Click4more: Άγιο Όρος: Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ και η αντίδραση του μοναχού που προκαλεί εντύπωση! Δείτε το νέο βίντεο

Πριν τον κύριο σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που είχε βάθος 17 χλμ. είχε προηγηθεί ένας προ σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πάλι από την ίδια εστιακή περιοχή στις 21.39. Συνολικά στην μετασεισμική ακολουθία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 35 μετασεισμοί εντοπισμένοι όλοι στο ίδιο εστιακό χώρο. Για την περιοχή είναι μια απολύτως συνηθισμένη ακολουθία αυτή δεν μας ανησυχεί καθόλου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της σεισμολόγου υπηρεσίας του Σεισμολογικού Σταθμού του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Χρυσάνθης Βεντούζη. Τόνισε ότι μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας, είναι αναμενόμενοι και άλλοι σεισμοί όπως αυτός των 4,2 Ρίχτερ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις