Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Σεισμός στη Λέσβο: Η στιγμή που ο εγκέλαδος των 4,8 Ρίχτερ «χτυπά» στα βόρεια του νησιού

Σεισμός στη Λέσβο: Η στιγμή που ο εγκέλαδος των 4,8 Ρίχτερ «χτυπά» στα βόρεια του νησιού

Ένας νέος ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ «χτύπησε» στη Λέσβο σήμερα Τρίτη (10.1.2023), μετά από αυτόν των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου και έχει «ξυπνήσει» ένα ρήγμα που έχει προκαλέσει πάνω από 50 μετασεισμούς!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ στα βόρεια της Λέσβου δόθηκε στη δημοσιότητα από το kalloninews.gr, από κάμερα ασφαλείας ενός σουπερμάρκετ, την ώρα που σείεται η γη και πέφτουν πράγματα από τα ράφια του καταστήματος.

Μπουκάλια από αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, σαμπουάν και αφρόλουτρα βρέθηκαν στο πάτωμα από τον νέο ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη Λέσβο ενώ ένας πελάτης φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του στον διάδρομο του σουπερμάρκετ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Αναφορές για νέες ζημιές σε σπίτια – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της ΕΡΤ στη Λέσβο, έχουν σημειωθεί νέες ζημιές σε σπίτια μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ, όπως και πτώσεις βράχων στους δρόμους του οδικού δικτύου του νησιού. Ήδη, 9 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα» από τις αυτοψίες των μηχανικών – δηλαδή χρειάζονται επισκευές – ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το φαινόμενο έχει ολοκληρωθεί 100%» σημείωσε σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, για τον σεισμό στη Λέσβο. Από τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ έχει σημειωθεί και άλλη μία 4,7 Ρίχτερ, πριν τη σημερινή των 4,8 Ρίχτερ.

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία αύριο στον δήμο Δυτικής Λέσβου

Κλειστά παραμένουν και αύριο Τετάρτη (11.1.2023) τα σχολεία στο δήμο Δυτικής Λέσβου, μετά από απόφαση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, επειδή συνεχίζονται οι αυτοψίες στα σχολικά κτίρια της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις