Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σεισμός στο Ηράκλειο – Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

Σεισμός στο Ηράκλειο – Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή έχει δώσει και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

Στο «χορό» των Ρίχτερ βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα το Ηράκλειο και η Κρήτη, με το μεγαλύτερο σεισμό που σημειώθηκε να είναι αυτός των 5,1 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ηράκλειο, καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις, με μεγαλύτερη ένα σεισμός 4,3 Ρίχτερ, ο οποίος καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Η περιοχή έχει δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό, δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου.

Τόνισε επίσης πως ένα ζήτημα με τους τελευταίους σεισμούς είναι πως τα επίκεντρα είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στην θάλασσα, κάτι που θα δημιουργούσε μια μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επίσης σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, και άρα θέλει παρακολούθηση.

Ήρθε η… ώρα του Κορινθιακού;

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε και για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο. Είναι κάτι για το οποίο μιλά εδώ και καιρό, και όπως είπε μπορεί οι σεισμοί να ήταν ασθενείς, ωστόσο ένα φαινόμενο που επιμένει θέλει παρακολούθηση.

Κι αυτό καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Κορινθιακός δίνει ένα σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20 – 30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν 28 χρόνια. Και όπως είπε, η φύση… είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις