Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Σέρρες: Σάλος από τις συνθήκες θανάτου του Ιλία Καρέλι – Οργισμένοι οι συγγενείς του Αλβανού βαρυποινίτη – Ηλεκτροσόκ και στοιχεία που σοκάρουν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη κάνουν το γύρο του κόσμου και εκθέτουν τη χώρα
– Οργισμένοι οι συγγενείς του Ιλία Καρέλι κατηγορούν τις ελληνικές αρχές για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί
– ”Άδικα τον είχαν στη φυλακή οι Έλληνες πριν τον σκοτώσουν” επισημαίνουν σε ΜΜΕ της χώρας τους
– Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των ιατροδικαστών που μιλούν για χτυπήματα και βασανιστήρια
– Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες που πήραν νέα τροπή μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις το τελευταίο 24ωρο
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο θάνατος του Ιλία Καρέλι και κυρίως το πόρισμα των ιατροδικαστών, που τον αποδίδει στον άγριο ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστη, πριν φτάσει στις φυλακές Νιγρίτας, κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν τις οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών του στην Αλβανία και δίνουν νέα τροπή στις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

Αποκαλύψεις για τις συνθήκες θανάτου από ιατροδικαστές

Στοιχεία που σοκάρουν βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Αλβανού και δείχνουν πως όχι μόνο τον είχαν σαπίσει στο ξύλο, αλλά του έκαναν και βασανιστήρια.
Εκτός από τα πολλαπλά χτυπήματα και το κάταγμα στο στέρνο, ο ιατροδικαστής κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως υπάρχουν σημάδια από ηλεκτροσόκ στην παλάμη του.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει αυτά τα χτυπήματα αλλά και το ηλεκτροσόκ μπορεί να έγιναν και πριν 4-5 ημέρες και μετά να επανέλθει ο θάνατος. Στην ουσία αυτό αποδεικνύει πως όχι μόνο τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με σπειροειδή ράβδο, αλλά τον βασάνισαν, με αποτέλεσμα μετά από την είσοδό του στις φυλακές της Νιγρίτας επήλθε ο θάνατός του. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως από τις φυλακές της Νιγρίτας έχουν φωτογραφίες πως ο αλβανός βαρυποινίτης ήρθε κακοποιημένος. 
 

Οι οργισμένες αντιδράσεις των συγγενών του

Οι συγγενείς του βαρυποινίτη ενημερώθηκαν για τον θάνατό του και εντός της ημέρας αναμένονται στις Σέρρες, για να παραλάβουν τη σορό του. Αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως είναι οργισμένοι και κατηγορούν τις ελληνικές αρχές, για τις απάνθρωπες, όπως λένε, μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Τονίζουν ότι ο άνθρωπός τους, βρισκόταν άδικα στις φυλακές και επισημαίνουν πως ήταν αθώος και πως έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί. Στις δηλώσεις τους πάντως δεν σχολίασαν ούτε τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ούτε την απόπειρα ανθρωποκτονίας ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο το 2007.
 

Οι τελευταίες ώρες του κρατούμενου

«Παρότι του δόθηκαν φαγητό και ρούχα, αρνήθηκε να φάει, ενώ αντί να ντυθεί έβγαλε την φόρμα που φορούσε και έμεινε σχεδόν γυμνός» δήλωσε ο κ. Κονσολίδης, και συμπλήρωσε: «Εγώ πήγα το φαγητό του και του έδωσα ρούχα να ντυθεί, όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι δεν μου απάντησε. Δεν έφαγε τίποτα, σηκώθηκε από το κρεβάτι δύο φορές και έβγαλε τα ρούχα του, μένοντας σχεδόν γυμνός. Μετά ξάπλωσε.Το μόνο που έλεγε συνέχεια ήταν ότι «για όλα φταίει ο εισαγγελέας, θέλω ένα σκοινί. Δεν μου απάντησε όταν τον ρώτησα αν θέλει κάτι».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κρατούμενος παρακολουθούνταν συνέχεια, η ακινησία του μετά από κάποια ώρα, κίνησε υποψίες, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι δεν κουνιόταν καθόλου. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στις 00.50 τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του».

“Κακώς μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας”

«Ήταν λάθος να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Είναι ένα κατάστημα που υπολειτουργεί καθώς έχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα κατάστημα που λειτουργεί πλήρως» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Νιγρίτας, Αθανάσιος Τούσιος.

«Στις φυλακές Νιγρίτας που λειτουργούν τα τελευταία τριάμισι χρόνια, είναι ενεργές οι τρεις από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών, ενώ για τη φύλαξη των κρατούμενων, που είναι περίπου τετρακόσιοι, εργάζονται μόνο 38 εσωτερικοί φρουροί και 57 εξωτερικοί. Την ίδια ώρα στις φυλακές δεν υπάρχει νοσηλευτής, ενώ γιατρός βρίσκεται μόνο τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι, καταγγέλλει ο κ. Τούσιος και συμπληρώνει: «Είναι άξιο απορίας το συμβάν, όταν ήρθε φαινόταν σε καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σερρών, Αριστοτέλη Μανωλά, στις φυλακές Νιγρίτας επικρατεί ησυχία και δεν διατρέχει κανένας λόγος να αποσταλεί επιπλέον αστυνομική δύναμη, πέραν την καθημερινής παρουσίας τους.
Η σορός του Ιλί Καρέλι μετά την ιατροδικαστική εξέταση μεταφέρεται στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έτοιμες να εκραγούν οι φυλακές μετά το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα – Έφερε μώλωπες στο σώμα του ο βαρυποινίτης

Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός βαρυποινίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη – Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας

Αγρίνιο: Σπαραγμός στην κηδεία του υπαρχιφύλακα που δολοφονήθηκε στις φυλακές – Τα δάκρυα της γυναίκας και των παιδιών του! (Φωτό)

Φυλακές Μαλανδρίνου: Το σημείωμα της δολοφονίας του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Σπαραγμός και οργή για το έγκλημα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε