Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης – Δολοφονία μπάτλερ: Αθώος ο 36χρονος γόνος εύπορης οικογένειας

Άγιος Παντελεήμονας

Αθώος κρίθηκε από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο 36χρονος για τη δολοφονία ενός μπάτλερ. Ο οικιακός βοηθός από τη Σρι Λάνκα βρέθηκε νεκρός στην πισίνα έπαυλης πριν από σχεδόν εννέα χρόνια, τον Μάρτιο του 2013.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ομόφωνα αθώο, λόγω αμφιβολιών, τον 36χρονο γόνο εύπορης οικογένειας για τη δολοφονία του μπάτλερ. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν βασικός ύποπτος, κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμετωπίζοντας το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι δεν προέκυψε το κίνητρο της ανθρωποκτονίας και ζήτησε να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος, λόγω αμφιβολιών.

Ακόμη, ο εισαγγελικός λειτουργός άφησε σαφείς αιχμές για παραλείψεις της αστυνομίας που δεν εξέτασε τα ρούχα του θύματος για την ανεύρεση γενετικού υλικού (DNA), ενώ επισήμανε ότι ο ιατροδικαστής τα έβαλε όλα μαζί (σ.σ. στεγνά και βρεγμένα) σε μία σακούλα ζητώντας εξέταση DNA.

Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης – Δολοφονία μπάτλερ: Τι υποστήριξε ο 36χρονος κατηγορούμενος

Στην αρχή της απολογίας του ο 36χρονος εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του 25χρονου μπάτλερ.

Ανέφερε ότι είδε δύο φορές ζωντανό το θύμα, όταν έφτασε στην έπαυλη από το στρατόπεδο όπου υπηρετούσε τη θητεία του.

Click4more: Δολοφονία μπάτλερ στη Θεσσαλονίκη: «Μου πρόσφεραν χρήματα για να φύγω» λέει η μητέρα του θύματος

Όμως, ισχυρίστηκε ότι δεν προκάλεσε αυτός το θάνατο του και ότι δεν είδε το πτώμα στην πισίνα της έπαυλης, όπου βρέθηκε δολοφονημένος ο άτυχος οικιακός βοηθός από τη Σρι Λάνκα το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2013.

Κατά συνέπεια, ύστερα και από την απαλλακτική απόφαση του στρατοδικείου, η υπόθεση του στυγερού εγκλήματος παραμένει εννέα χρόνια ανεξιχνίαστη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις