Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκλονιστικό δρώμενο από φοιτητές του ΑΠΘ για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Συγκλονιστικό δρώμενο από φοιτητές του ΑΠΘ για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Το ΑΠΘ τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ανάμεσά τους νεκρούς και πολλοί φοιτητές, που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη για τις σπουδές τους…

Με ένα ανατριχιαστικό δρώμενο, φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μεταξύ των οποίων ήταν και φοιτητές του Αριστοτελείου. Οι στιγμές συγκίνησης ήταν διαδοχικές με μια σειρά από εφιαλτικές μνήμες να αναβιώνουν. Όλοι απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες της εθνικής τραγωδίας, ώστε ποτέ ξανά στο μέλλον η χώρα να μην θρηνήσει ζωές, που χάθηκαν τόσο πρόωρα, άδικα και αναπάντεχα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική τραγωδία, φοιτητές από το 5ο Εργαστήριο Ζωγραφικής, του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών διοργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου ένα συγκλονιστικό δρώμενο με τίτλο «Εις Μνήμην-Μνήμη ενάντια στη λήθη», έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ, στο οποίο το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών στο δυστύχημα των Τεμπών.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αναπαρέστησαν τις φρικτές στιγμές της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών η οποία στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Φρίκη, αγωνία και μετά σιωπή.

Το δρώμενο πλαισιώθηκε από βαλίτσες και σακίδια που είχαν αφήσει οι διοργανωτές και οι παρευρισκόμενοι δίπλα στο άγαλμα του Αριστοτέλη, για τους 57 νεκρούς που δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

Στο κέντρο, ένα μαύρο γιγαντιαίο πανό με τα ονόματα των φοιτητών του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στο δρώμενο βρέθηκε πλήθος κόσμου που με αναμμένα κεριά τίμησε τη μνήμη των νεκρών. Στο περιθώριο της δράσης οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών φώναξαν δυνατά τα ονόματα των φοιτητών του ΑΠΘ που σκοτώθηκαν στη φονική σύγκρουση ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις