Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σύμη: Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στην θάλασσα- Έρευνες για εγκλωβισμένους

Σύμη

– Στον βυθό της θάλασσας βρέθηκαν Ι.Χ που ήταν παρκαρισμένα στο λιμάνι
– Εικόνες “αποκάλυψης” στην Σύμη
– Ορμητικά “ποτάμια” από μπάζα παρασύρουν ότι βρουν μπροστά τους
– Έρευνες για εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητα που έπεσαν στο λιμάνι
– Χωρίς ρεύμα το νησί από το καταστροφικό πέρασμα της ‘”Ευρυδίκης”

Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα στο λιμάνι της Σύμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα αμάξια παρασύρθηκαν από τα τεράστια ισχυρά κύματα.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star Paros, το οποίο δεν έδεσε τελικά στην Σύμη λόγω της κακοκαιρίας.

“Όλη η Σύμη έχει γίνει ένας χείμαρρος”

Ο Δήμαρχος Σύμης μιλώντας στο newsit.gr “μετέφερε” εικόνες βιβλικής καταστροφής. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά “η Σύμη έχει γίνει ένα ποτάμι όλο το νησί”. Ανέφερε πως δρόμοι έχουν κλείσει δρόμοι και χιλιάδες τόνοι μπάζων έχουν “κατέβει” από την βροχή, ενώ το νησί είναι χωρίς ρεύμα εδώ και ώρες.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι περίπου 15 αυτοκίνητα έχουν βρεθεί στην θάλασσα και άλλα 30 έχουν παρασυρθεί αλλά είναι στην στεριά. “Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Νωρίτερα μιλώντας στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο στο κανάλι “E”, ο κ. Παπακαλοδούκας, υπογράμμισε πως σημασία έχει τώρα να μην έχουν υπάρξει θύματα από τα αμάξια που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Μέσα του στρατού, δύτες και άλλα ειδικά μηχανήματα σπεύδουν στο νησί προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες.

“Έχει αποκοπεί το λιμάνι από το υπόλοιπο νησί”

Στην εκπομπή παρενέβη και κάτοικος του νησιού, ο οποίος ανέφερε πως τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο λιμάνι είναι 30. Την ίδια στιγμή όπως είπε η γύρω περιοχή έχει αποκοπεί από το υπόλοιπο νησί, καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει.

Όπως φαίνεται και σε εικόνες που μεταδίδονται από την rodiaki.gr, οι ορμητικοί χείμαρροι παρασέρνουν ότι βρουν μπροστά τους.

Εσπευσμένα στο νησί ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή.

Ο κ.Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί

Τεράστια προβλήματα και στην Ρόδο

Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί , ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου “Διαγόρας” η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη απο Θεσσαλονίκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις