Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνελήφθησαν τρεις για τους εργάτες που σκοτώθηκαν από το ρεύμα στην Ερέτρια

Συνελήφθησαν τρεις για τους εργάτες που σκοτώθηκαν από το ρεύμα στην Ερέτρια
ΦΩΤΟ TVSTAR.GR

Στη σύλληψη τριών ανθρώπων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το τραγικό εργατικό δυστύχημα που έγινε το μεσημέρι, στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας και έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι-μέλη συνεργείου εργολάβου που έκανε έργα της ΔΕΗ, όταν χτυπήθηκαν από υψηλή τάση ρεύματος.

Ακόμη ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά… Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή του εργοδηγού, του μηχανικού και της επιβλέπουσας του έργου. Στη συνέχεια, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται είναι η ανθρωποκτονία εξ αμελείας και η πρόκληση σωματικών βλαβών, για τον 32χρονο άνδρα που τραυματίστηκε αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. 

Παράλληλα από την αστυνομία γίνονται έρευνες για να διερευνηθεί εάν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες.

Το όχημα με το οποίο ήταν οι εργάτες στο σημείο, μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα της Ερέτριας, ενδεχομένως για να γίνει και σε αυτό, αυτοψία. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι εργάτες ήταν έμπειροι στη δουλειά τους… 

Click4More: Τραγωδία με 3 νεκρούς στην Ερέτρια: «Ούρλιαζαν οι κάτοικοι βλέποντας το τραγικό θέαμα» (video)

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εργαζόμενοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος που έφτανε τα 20.000 volt.

Η ανακοίνωση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ

«Η Διοίκηση και οι άνθρωποι του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Ερέτριας, που είχε ως αποτέλεσμα το χαμό τριών συναδέλφων μας, και τον τραυματισμό ενός ακόμα. Από την πρώτη στιγμή εκπρόσωποι της εταιρείας έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να ενημερωθούν για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος, και βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Η εταιρεία εκφράζει τη δέσμευσή της να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων και του τραυματία συναδέλφου μας, στον οποίο ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».   

Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι από το τραγικό θέαμα

Όλη αυτή η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού. Τα τρία μέλη του συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ είχαν ακαριαίο θάνατο.

«Γύρω στις 2 παρά με πήρε τηλέφωνο μια φίλη μου που μένει πάνω στην πλατεία όπου έγινε και το δυστύχημα και ούρλιαζε. Πρώτα είχαμε δει το ρεύμα να ανοιγοκλείνει  στα σπίτι μας σε δύο σύντομες διακοπές. Πήγαμε όλοι στην πλατεία του χωριού. Οι δύο νεκροί ήταν πεσμένοι στο έδαφος και έβγαζαν καπνούς. Μόλις μου παν για τον τρίτο σήκωσα το βλέμμα στα σύρματα και είδα έναν μαύρο, κατάμαυρο όγκο με μπουφάν. Ήταν φοβερό. Υπήρχε και τραυματίας και αυτόν τον έσωσε ο αγροτικός γιατρός που έσπευσε στο σημείο», λέει στο newsit.gr η Ιωάννα Κοτρογιάννη γυναίκα του προέδρου της κοινότητας Γυμνού.

Click4More: Ασύλληπτη τραγωδία στην Ερέτρια: Ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκαν 3 εργαζόμενοι – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο

“Οι δύο εργαζόμενοι κάηκαν ζωντανοί, στο έδαφος, δίπλα από το φορτηγό στο οποίο δούλευαν. Ο τέταρτος που σώθηκε πρόλαβε να πηδήξει από την κολώνα, ήταν και αυτός πάνω στην κολώνα. Σε 1-2 μέρες το έργο θα τελείωνε, ήταν στην τελική του φάση- στη σύνδεση υπόγειων και εναέριων καλωδίων. Το χωριό έχει 2.000 περίπου κατοίκους και το μακάβριο θέαμα το είδαν πολλοί χωριανοί», δήλωσε στο newsit.gr ο κοινοτάρχης Γυμνού κ. Χαϊνάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις