Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Το δυστύχημα έγινε στο Γυμνό της Ερέτριας στην Εύβοια. Τρία μέλη συνεργείου εργολάβου που εκτελούσε εργασίες για τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ έκαναν εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων. Ο θάνατος και των τριών ήταν ακαριαίος. 

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργο Μαθιόπουλο. Όπως είπε 2 νεκροί και ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Για αρκετή ώρα γινόταν προσπάθεια να απεγκλωβιστεί ο 3ος νεκρός ο οποίος κρέμονταν νεκρός από έναν στύλο σε ύψωμα στην περιοχή. Στην επιχείριση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Γίνονται εργασίες περίπου 2 μήνες. Κάνουν ανάπλαση στο κέντρο του χωριού. Πλακόστρωτα και γίνεται υπογειοποιηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πήγα στην πλατεία του χωριού και είδα τους δύο να είναι πέσμενοι στο έδαφος και ο τρίτος να κρέμεται νεκρός στα καλώδια της κολώνας. Ο τέταρτος από τους έργατες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο». 

Το τρομερό δυστύχημα έγινε σε πολύ μικρή απόσταση από την πλατεία του χωριού με τον κόσμο να παρακολουθεί σοκαρισμένος όλα όσα έγιναν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eviathema.gr ο άνδρας που έχασε την ζωή του και δεν έχει απεγκλωβιστεί ακόμα είναι περίπου 45 ετών και κάτοικος της περιοχής Πλακάκια Ερέτριας. Οι άλλοι δυο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο είναι ο 50χρονος Γ. Τ. και ο επίσης 50χρονος Γ. Κ.

«Θα συσταθεί ειδική επιτροπή για να εξακριβωθεί τι έγινε και αυτό θα πάρει ημέρες. Για την ώρα, παραμένουμε στο ότι ποθανότατα κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του ακούμπησε στην μέση τάση κι αφού ηλεκτρίστηκε κι αυτό, τους τρεις εργαζόμενους στην κολώνα τους χτύπησε ρεύμα μεγαλύτερο από 20.000 βολτ προκαλώντας τους ακαριαίο θάνατο», λέει στο newsit.gr o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις