Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Άφησε καναπέ σε στάση λεωφορείου του ΟΑΣΘ στην Περαία – Βίντεο

Θεσσαλονίκη: Άφησε καναπέ σε στάση λεωφορείου του ΟΑΣΘ στην Περαία – Βίντεο

Μια στάση λεωφορείου διαφορετική στη Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες ταξιδεύουν στο διαδίκτυο και προκαλούν χαμόγελα. Έκπληκτοι οι επιβάτες αλλά και οι οδηγοί του ΟΑΣΘ που περνούν από το σημείο…

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν όσοι περίμεναν το πρωί σε στάση λεωφορείου του ΟΑΣΘ, στην Περαία στη Θεσσαλονίκη. Αντί για το κλασικό παγκάκι στο οποίο κάθονται οι πολίτες εν αναμονή του λεωφορείου, είδαν έναν καναπέ.

Ήταν μάλλον ο πρωτότυπος τρόπος με τον οποίο αποφάσισε ένας πολίτης να… «στολίσει» τη στάση του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης τοποθέτησε τον καναπέ εκεί είτε γιατί ήθελε να… βοηθήσει, βλέποντας ότι απουσίαζε ένα παγκάκι για όσους περιμένουν τα αστικά λεωφορεία, είτε γιατί ήθελε να απαλλαγεί από αυτόν.

Ο δήμος Θερμαϊκού τελικά το μάζεψε, όπως και όλα τα ογκώδη σε κεντρικές οδούς. Η επιχείρηση «καθαριότητα» της πόλης, από τη νέα διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου κι έως τις 13 Ιανουαρίου μαζεύτηκαν από τους πράσινους και μπλε κάδους άλλοι 4.340 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων και 619 τόνοι ανακυκλώσιμων.

Αυτό το διάστημα στελεχώνεται, επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα μπορούν να καλούν οι δημότες για την άμεση απομάκρυνση των ογκωδών, ενώ εξετάζεται και το πλαίσιο για την επιβολή προστίμων για όσους παρανομούν και πετούν ανεξέλεγκτα αντικείμενα σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών και των ανακυκλώσιμων από την αντιδημαρχία Καθαριότητας θα συνεχιστούν οι δράσεις πλυσίματος δρόμων και κάδων σε όλες τις γειτονιές.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις