Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Αυτό έβγαλαν από το στομάχι της 14χρονης – Είχε τρυπήσει το στομάχι της

Θεσσαλονίκη: Αυτό έβγαλαν από το στομάχι της 14χρονης – Είχε τρυπήσει το στομάχι της

Η Κατερίνα Ραμματά, παιδοχειρουργός και υπεύθυνη παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς» είναι η γιατρός που έσωσε το κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη. «Είδα την 14χρονη να βάζει τα μαλλιά στο στόμα και σταμάτησε όταν με κατάλαβε», λέει η κ. Ραμματά για την ανήλικη που πάσχει από το σύνδρομο Ραπουνζέλ.

Η γιατρός Κατερίνα Ραμματά που αφαίρεσε 700 γραμμάρια τρίχες από τη 14χρονη με το σύνδρομο Ραπουνζέλ στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη συγκλονιστική υπόθεση.

Η παιδοχειρουργός και υπεύθυνη παιδοχειρουργικού τμήματος της κλινικής «Άγιος Λουκάς» περιγράφοντας την περιπέτεια της 14χρονης είπε πως το κοριτσάκι ήρθε με έναν πόνο, από μία κατά τα άλλα υγιέστατη οικογένεια.

«Ήρθε το κορίτσι για διάγνωση και την είδα να κάνει μία συγκεκριμένη η κίνηση του να βάλει τα μαλλιά στο στόμα, και αμέσως μαζεύτηκε όταν την είδα. Τότε το κατάλαβα και έφτασα αργότερα στη διάγνωση. Το περιστατικό είχε ιδιαιτερότητες γιατί δεν ήρθε από κάποιο ίδρυμα αλλά από ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον.

Εγώ εξεπλάγην με το μέγεθος. Το σύνδρομο είναι σπάνιο αλλά ακόμη πιο σπάνιο είναι η μάζα της τρίχας. Επίσης, είχε τρυπήσει και το στομάχι της. Το παιδί ήταν σοβαρά αλλά δεν υπήρχε η σχετική κλινική εικόνα. Εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως το παιδί μπορεί να πεθάνει γιατί δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Στη περίπτωση μας δεν υπήρξε κάτι τέτοιο».

Θεσσαλονίκη: Είχε καταπιεί 700 γραμμάρια από τα μαλλιά της

Οι γιατροί αφαίρεσαν μάζα από τρίχες, βάρους 700 γραμμαρίων από το στομάχι μιας 14χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ηλικία ήδη δύο ετών έτρωγε κλωστές από τις κουρτίνες και βαμβάκι από τις μπατονέτες. Αργότερα, άρχισε να βάζει τα μαλλιά στο στόμα της, να τα κόβει και να τα καταπίνει.

«Το 14χρονο σήμερα κορίτσι, ευτυχώς, διαγνώστηκε έγκαιρα με το σύνδρομο «Ραπουνζέλ» ή τριχοπίλημα, ή τριχοτιλλομανία και χειρουργήθηκε άμεσα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το παιδί σώθηκε χάρις στην παρατηρητικότητα μιας γιατρού, στην οποία απευθύνθηκαν οι γονείς του παιδιού, επειδή η μικρή, συχνά, είχε πόνους στην κοιλιά της», δήλωσε η ψυχολόγος, Νάταλι Βελτσή.

«Οι ιδιαιτερότητες είναι πως το παιδί δεν προέρχεται από ίδρυμα και το δεύτερο είναι η εξαιρετικά μεγάλη μάζα που βρέθηκε στο στομάχι του», είπε η χειρουργός στο Παίδων, Κατερίνα Ραμματά.

Αυτό που αντίκρισαν οι γιατροί ήταν ασύλληπτο. Αφαίρεσαν από το στομάχι του παιδιού αυτήν την τεράστια μάζα από τρίχες βάρους 700ων γραμμαρίων.

Το 2017 μία οκτάχρονη είχε χειρουργηθεί στο Παίδων Πεντέλης με το ίδιο σύνδρομο

Πριν από έξι χρόνια οι γιατροί στο Παίδων Πεντέλης, αντιμετώπισαν μία παρόμοια περίπτωση με ένα κοριτσάκι 8 ετών που έτρωγε για χρόνια τα μαλλιά του.

Οι γιατρό κατάφεραν να βγάλουν την τεράστια μάζα από μαλλιά και το αντιμετώπισαν χειρουργικά με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις