Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά

Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ο επόμενος Γρηγορόπουλος» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά

«Δεν θέλουμε ο Κώστας να γίνει ακόμη ένας μάρτυρας, όπως ο Αλέξης Γρηγορόπουλος» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά από τη Θεσσαλονίκη. Ο ανήλικος οδηγός τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από πυρά αστυνομικών.

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά, και με αφορμή τις αντιδράσεις και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από 14 χρόνια, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, σημειώνει ότι «θέλουμε να τα καταφέρει και να είναι η αφορμή να θέσουμε ξανά τα ζητήματα των Ρομά πάνω στο τραπέζι, κι όχι να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί».

«Ενημερωθήκαμε πως η κατάσταση του Κώστα εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Κρέμεται από μια κλωστή και δεν παρουσιάζει κάποια μεταβολή», προσέθεσε ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, οι γονείς του 16χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά την διάρκεια καταδίωξης θα δηλώσουν αύριο (7.12.2022) παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός οδηγήθηκε το πρωί στην εισαγγελέα πρωτοδικών και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Παράλληλα, συνεχίζονται τα άγρια επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης συνάντησε την οικογένεια του 16χρονου ρομά έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, καθώς ο ανήλικος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

«Έκανα μια ανθρώπινη συζήτηση μαζί τους και τους είπα πως η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταμάτης, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου από τον υποδιοικητή του Ιπποκρατείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις