Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Διαμαρτυρία φοιτητών για τη βία κατά των γυναικών: «Σπάμε τη σιωπή» (pics, vids)

Θεσσαλονίκη – Διαμαρτυρία φοιτητών για τη βία κατά των γυναικών: «Σπάμε τη σιωπή» (pics, vids)
Φωτογραφία GRTimes

Σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ πραγματοποίησαν την Παρασκευή (22/1) φοιτητές, ως ένδειξη συμπαράστασης σε κάθε γυναίκα που έχει βιώσει σεξουαλική κακοποίηση. Κεντρικό σύνθημα των φοιτητών ήταν «σπάμε τη σιωπή για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών». 

Σύμφωνα με το GRTimes, η συγκεκριμένη διαμαρτυρία από τους Φοιτητικούς Συλλόγους έγινε με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές σε πρώην φοιτήτριες του ΑΠΘ και πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης, τόσο στην αθλήτρια Σοφία Μπεκατώρου όσο και σε κάθε γυναίκα που έχει βιώσει σεξουαλική κακοποίηση.

Click4more: Θεσσαλονίκη – Συγκλονίζει φοιτήτρια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης: «Δεν μπορούσα να αντιδράσω» (vid)

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένα φαινόμενα. Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Διεκδικούμε μέτρα από δω και στο εξής, αλλά και όλες τις νομικές ενέργειες για όσα έγιναν», τόνισε η φοιτήτρια και πρόεδρος του ΦΣ Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Άννα Μαρία Ηλιού.

Δείτε φωτογραφίες:

«Η σημερινή συμβολική δράση πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα τα θύματα και τις γυναίκες που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση εντός και εκτός του πανεπιστημίου. Το φαινόμενο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων πιστεύουμε ότι συνδέεται άμεσα με την ανισότιμη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε βίντεο:

Φορώντας μαύρα μαντίλια και κρατώντας στα χέρια χαρτιά, οι φοιτητές κράτησαν πέντε λεπτά σιγή, ενώ στη συνέχεια ένωσαν τις φωνές τους και όλοι μαζί τόνισαν πως: «σπάμε της σιωπή, ενώνουμε τις φωνές μας για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών!»

Δείτε παρακάτω βίντεο από τη σιωπηρή διαμαρτυρία:

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις