Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η αυτοκινητοπομπή που “πρόδωσε” τα μεσάνυχτα την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ – video

Θεσσαλονίκη: Η αυτοκινητοπομπή που “πρόδωσε” τα μεσάνυχτα την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ – video

O Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει τα πλάνα του για τη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Οι εικόνες που προκαλούν συζητήσεις…

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρωθυπουργός διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

H κυκλοφορία διεκόπη για λίγα λεπτά από την Κωνσταντίνου Καραμανλή μέχρι την παραλιακή, προκειμένου να περάσει η αυτοκινητοπομπή που συνόδευε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο. Το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο συνοδεύεται από 10 οχήματα της αστυνομίας, ενώ όλοι οι δρόμοι έχουν μπλοκαριστεί προκειμένου να μην υπάρχει επαφή πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην πόλη για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ.

Η αυτοκινητοπομπή στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στις 17:15, στο γραφείο του στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα του πρωθυπουργού προβλέπονται επισκέψεις σε περίπτερα στη ΔΕΘ το πρωί του Σαββάτου, αφού προηγηθεί επίσκεψη στο νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό για το πρώτο ιταλικό τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που θα εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, με εκπληκτικές ταχύτητες (κάτω από 3,5 ώρες όταν ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση).

Πριν την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στο κτήριο διοίκησης της ΔΕΘ με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στον εκθεσιακό φορέα. Στις 20.00′ έχει προγραμματιστεί η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και την Κυριακή η συνέντευξη τύπου είναι στις 13.00′.

7.000 αστυνομικοί για το «εκρηκτικό» μείγμα

Οι 7.000 αστυνομικοί – που μπορεί να γίνουν περισσότεροι αν κριθεί απαραίτητο-έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «εκρηκτικό» μείγμα από εξαγριωμένους ανθρώπους…

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. συζητήθηκε σε σειρά συσκέψεων που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην κατάρτιση των φετινών μέτρων τάξης και ασφαλείας ελήφθησαν υπ’ όψιν οι εξής βασικοί παράμετροι:

– Η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με ενισχυμένη επιχειρηματική και πολιτική αποστολή

–  Η παρουσία – για πρώτη φορά σε εγκαίνια ΔΕΘ – διαδηλωτών που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ

–  Η κινητοποίηση ομάδων αναρχικών και αντιεξουσιαστών που παραδοσιακά συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές πορείες αυτήν την μέρα. Και τέλος:

–  Οι χούλιγκαν που δραστηριοποιούνται σε ομάδες είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr θα είναι μέσα σε μπλοκ διαδηλωτών και ενδεχομένως να προσπαθήσουν να…. λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές.

Πηγή: typosthes.gr, voria.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις