Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η γκάφα του ψαρά όταν τα δίχτυα του έγιναν ασήκωτα! Οι εικόνες που θα θυμάται για πάντα (Βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Η γκάφα του ψαρά όταν τα δίχτυα του έγιναν ασήκωτα! Οι εικόνες που θα θυμάται για πάντα (Βίντεο)

Ο ψαράς στη Θεσσαλονίκη σήκωσε τα δίχτυα και είδε μέσα μία νάρκη που ζύγιζε έναν ολόκληρο τόνο. Το λάθος που έκανε και η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης…

Για σχεδόν μιάμιση μέρα έμεινε κλειστό το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της νάρκης που εντόπισε ψαράς, ο οποίος όμως, όπως αποδείχτηκε, έκανε μια μεγάλη γκάφα, που σχολιάστηκε πολύ στην περιοχή. Την ίδια ώρα, άφωνους άφησαν τους κατοίκους, οι εικόνες από την ελεγχόμενη έκρηξη για την εξουδετέρωση της νάρκης…

Μεσημέρι Πέμπτης 30 Απριλίου. Ένας ψαράς στη Νέα Μηχανιώνα, ειδοποιεί το λιμενικό ότι έχει βρει μια τεράστια ναυτική νάρκη και πως την έχει φέρει μέσα στο πολυσύχναστο λιμάνι που αποτελεί τη βάση εκατοντάδων ψαράδων.

Αμέσως σημαίνει συναγερμός με τους άνδρες του λιμενικού και τις αστυνομικές αρχές, να αποκλείουν την πρόσβαση για τους πολίτες στο λιμάνι, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος έκρηξης, ενώ ενημερώνεται το υπουργείο Ναυτιλίας για να καταστρωθεί σχέδιο ασφαλούς εξουδετέρωσης της νάρκης.

Ο ψαράς, νωρίτερα την ίδια μέρα και ενώ ψάρευε στον Θερμαϊκό, έβγαλε με τα δίχτυα του τη νάρκη, – με δυσκολία η αλήθεια, καθώς ζύγισε περίπου έναν τόνο – αλλά δεν σκέφτηκε να ενημερώσει εκείνη τη στιγμή το λιμενικό, παρά μόνο επιστρέφοντας στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας. Θα μπορούσε, έλεγαν στελέχη του λιμενικού, να ειδοποιούσε αμέσως μόλις την έβρισκε, για να παρέμενε η νάρκη εκτός λιμένα και να είχε αποφευχθεί και ο κίνδυνος και η ταλαιπωρία για όλους.

Κάποιοι είπαν πως το έκανε για να μη χάσει την ψαριά του, άλλοι από αφέλεια. Το γεγονός είναι, πως η είσοδος της οξειδωμένης αλλά άκρως επικίνδυνης νάρκης του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, στο λιμάνι της Ν.Μηχανιώνας, μέρα μεσημέρι και ενώ υπήρχαν πολλοί επαγγελματίες, όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αλλά έκλεισε ουσιαστικά το λιμάνι, με αποτέλεσμα οι ψαράδες της περιοχής να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν άλλο λιμάνι για να φέρουν τα ψάρια τους, να ξεκουραστούν, να ανεφοδιαστούν και να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Η ταλαιπωρία βέβαια για τους ψαράδες, κράτησε περίπου 1,5 μέρα και έλαβε τέλος το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαίου, στις 19.15 ακριβώς, όταν και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η επιχείρηση της εξουδετέρωσης της νάρκης.

Πηγή: grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις