Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για ακόμα τρεις θανάτους στην δομή των ΑμεΑ – «Υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα»

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για ακόμα τρεις θανάτους στην δομή των ΑμεΑ – «Υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα»

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δομή των ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν – όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – αποκρύψεις θανάτων, ακόμα και βασανιστήρια. Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει και η καταγγελία μητέρας ενός φιλοξενούμενου, η οποία μίλησε στο OPEN. 

Η Ευαγγελία Νούνη, μητέρα φιλοξενούμενου στην εν λόγω δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ότι υπήρξαν ακόμα τρεις θάνατοι ατόμων. Πρόκειται, όπως είπε στο OPEN, για άτομα που είχαν χρόνια προβλήματα και κανένας δεν τα βοηθούσε μέσα στη δομή. «Έφυγαν έτσι», είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Νούνη, μητέρα φιλοξενούμενου στην δομή. 

«Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Εντάξει; Παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα κανονικά, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρω πότε έγινε επακριβώς, το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές μέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω πρόβλημα να το αναφέρω», είπε ακόμη η μητέρα, μιλώντας στο OPEN. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σημειώνεται ότι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που ζουν στη δομή εξακολουθούν να καταγγέλλουν ένα κλίμα συγκάλυψης και εκφοβισμού από τα άτομα της δομής για να μη βγει τίποτα προς τα έξω. Από την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν οι δύο θάνατοι του 25χρονου Πάρη και ενός ακόμα φιλοξενούμενου.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια του 25χρονου Πάρη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από εργαζόμενο στη δομή να χάσει τη ζωή του, έχει καταθέσει μήνυση για την υπόθεση και αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις