Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια του ΑΠΘ σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Ξεσπάει ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια του ΑΠΘ σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ

Ο φοιτητής του ΑΠΘ παραμένει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Τραυματίστηκε όπως έχει τονίσει στα επεισόδια, όταν δέχτηκε χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι, από τους άντρες των ΜΑΤ…

Ο Γιάννης Ντουσάκης, ο φοιτητής που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο ΑΠΘ, μίλησε στο Mega και περιέγραψε τις στιγμές έντασης μεταξύ των φοιτητών και των ΜΑΤ που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του. «Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι πολύ να μιλήσω. Νοσηλεύομαι στο Παπανικολάου εδώ και τρεις μέρες. Την πρώτη μέρα που με χτύπησαν οι δυνάμεις καταστολής με πήρε ασθενοφόρο από το ΑΠΘ και με πήγε στο Ιπποκράτειο. Με έραψαν στα χείλια και στα ούλα απλά το Ιπποκράτειο δεν μπορούσε να καλύψει την περίθαλψη των δοντιών και έπρεπε να στείλει παραπεμπτικό για να πάω σε γναθοχειρουργό.

Τώρα έχω κάτι σαν νάρθηκα στα δόντια και στα ούλα για να μου τα κρατάει γιατί πολλά από αυτά έχουν σπάσει. Ελπίζω να τα κρατήσω, μπορεί να χρειαστεί να βάλω κάποιο εμφύτευμα. Κοιτάμε αρκετά τα αυτιά έχει αρχίσει και σταθεροποιείται η κατάσταση, το ακουόγραμμα έδειξε καλά αποτελέσματα αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας», ανέφερε αρχικά ο άτυχος φοιτητής.

«Είχαμε κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων και ξεκινήσαμε από την Πρυτανεία για να καταλήξουμε στο Βιολογικό. Γίνονται κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια όχι για την βιβλιοθήκη στο Βιολογικό, αλλά γιατί οι φοιτητές δεν έχoυν έναν χώρο να νιώσουν ελεύθεροι. Υπάρχουν παντού διμοιρίες των ΜΑΤ και πρέπει να περνάς ανάμεσά τους για να πας στη σχολή σου. Νομίζω η εκπαίδευση και η καταστολή είναι δύο πράγματα που δεν συγχέονται. Γι αυτόν τον λόγο κάνουμε κινητοποιήσεις» πρόσθεσε.

«Η κινητοποίηση ξεκίνησε απ΄την Πρυτανεία και μαζικοποιήθηκε στο Βολογικό, εκεί που ήταν τα ΜΑΤ. Οι φοιτητές έχουν ως όπλο είναι οι δυνατές φωνές και τα πανό που κρατούν στα χέρια τους. Μάλλον είναι απειλητική η παρουσία μας στο πανεπιστήμιο. Μου έριξαν μία κρότου λαμψης με αποτέλεσμα να πάθω αυτό που έπαθα. Δεν αποκλείω να έχει γίνει και η επίθεση προσωπικά και σε εμένα.  Δεν ξέρω πώς θα κινηθώ, κοιτάω πρώτα την υγεία μου», δήλωσε ο Γιάννης Ντουσάκης.

Ο φίλος και συμφοιτητής του Γιάννη Ντουσάκη, Λάμπρος Παπανικόπουλος, ήταν παρών στα επεισόδια. «Εμείς εδώ και αρκετό διάστημα κινητοποιούμαστε ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο. Δεν κινητοποιούμαστε για την βιβλιοθήκη. Τα περιστατικά εκείνες τις ημέρες είναι όπως τα περιέγραψε ο Γιάννης. Ζητήσαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ και στο πλευρό μας ήταν και καθηγητές. Είχαν μπρστά τους φοιτητές και πέταξαν κρότου λάμψης σε ευθεία βολή. Δεν αποκλείω το να είναι προσωπική στοχοποίηση. Πριν από δύο βδομάδες είχαν ξαναχτυπήσει τον Γιάννη», τόνισε ο φοιτητής.

«Όταν αποχώρησα και πήγα να πάρω το αστικό για να πάω στο νοσοκομείο. Εκεί που περίμενα με σταμάτησαν κάποιοι με πολιτικά, τους οποίους τους αναγνωρίσα γιατί πριν από δύο βδομάδες με κόλλησαν στον τοίχο και μου ζήτησαν τα στοιχεία μου, χωρίς να μου δείξουν κάποια ταυτότητα. Με πήραν σε ένα αυτοκίνητο, με απήγαγαν, και μετά με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα», κατέληξε μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις