Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ έξω από το «Στέκι του Βιολογικού» – Κλειστή η οδός Εθνικής Αμύνης

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια στο ΑΠΘ έξω από το «Στέκι του Βιολογικού» – Κλειστή η οδός Εθνικής Αμύνης
Φωτογραφία Intime

Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (19.4.2022) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ οι συμπλοκές συνεχίζονται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Τα νέα επεισόδια άρχισαν την ώρα που αποχωρούσαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του ΑΠΘ, με τους συγκεντρωμένους στη Σχολή Θετικών Επιστημών να κινούνται προς το μέρος τους. Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, όπως αναφέρει το GRTimes.gr.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, στη διάρκεια των επεισοδίων, προσήχθη τουλάχιστον ένα άτομο, ενώ το απόγευμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν και οι διαδηλωτές έβγαλαν κάδους απορριμμάτων στο δρόμο και άναψαν φωτιά.

Τελικά οι προσαγωγές έγιναν δύο, όπως αναφέρει το GRTimes.gr, την ώρα που έχει φτάσει υδροφόρο όχημα της πυροσβεστικής για να σβήσει τη φωτιά στους κάδους που έβγαλαν οι διαδηλωτές καταμεσής της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει κλειστή.

 

Για την ώρα, η οδός Εθνικής Αμύνης στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς, παραμένει κλειστή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις