Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Νέες εικόνες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη – Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους [pics]

Καιρός: Νέες εικόνες από τη χιονισμένη Θεσσαλονίκη – Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους [pics]

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. Η Θεσσαλονίκη ντύηθηκε στα λευκά και οι μικρότεροι βρήκαν την ευκαιρία να παίξουν στα χιόνια…

Στα λευκά ντύθηκε -για τρίτη φορά το φετινό χειμώνα- η Θεσσαλονίκη. Από τα ξημερώματα σημειώνεται χιονόπτωση σε ολόκληρο το νομό με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα σε Φίλυρο, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο.

Νιφάδες πέφτουν και στο κέντρο της πόλης, ενώ στους δρόμους έχουν ήδη βγει οι αλατιέρες και οι υδροφόρες του δήμου Θεσσαλονίκης δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε περιοχές όπως η Άνω Πόλη και οι 40 Εκκλησιές. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί σακιά με αλάτι στα νοσοκομεία και σε άλλα 130 σημεία.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς τα προβλήματα που προκλήθηκαν νωρίτερα σε χωριά και σε περιοχές της Άνω Πόλης λόγω της χιονόπτωσης αντιμετωπίστηκαν. Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια για τα χωριά Αρδαμέρι του δήμου Λαγκαδά και Λιβάδι και Περιστερά του δήμου Θέρμης, λόγω του όγκου χιονιού στο οδόστρωμα.

Αργότερα έγινε καθαρισμός του οδικού δικτύου και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Προβλήματα υπήρξαν στις γραμμές λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια στις Συκιές και στο Φίλυρο, αλλά η κατάσταση έχει πλέον ομαλοποιηθεί. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ κινούνται κανονικά, αλλά στο κέντρο της πόλης παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Το χιόνι βρίσκεται παντού στη Θεσσαλονίκη, όπως μπορείτε να δείτε στις επόμενες φωτογραφίες. Στις λαϊκές αγορές, στους κεντρικούς δρόμους και στις κεντρικές πλατείες της πόλης. Για τους μικρότερους, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για παιχνίδια…

Η χιονισμένη Θεσσαλονίκη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις