Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους

Σοκάρει η δράση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη που με τη μέθοδο της απασχόλησης ξάφριζε ηλικιωμένους. Νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει πώς «χτυπούσαν» οι δράστες, προσποιούμενοι τους… υπαλλήλους της ΔΕΗ. 

Η πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, ταυτοποιώντας 27 μέλη της. Πρόκειται για άτομα 21 έως 59 ετών, με την πλειοψηφία τους να συνδέεται με συγγενικούς δεσμούς, και διαμένουν στα Άνω Λιόσια Αττικής, στον Βόλο και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από τη δράση τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 180.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 660.000 ευρώ.

Πώς δρούσαν οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ

Ο ένας από τους τρεις δράστες χτυπάει το κουδούνι και εισέρχεται στο διαμέρισμα δηλώνοντας ότι είναι από τη ΔΕΗ και έχει συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο της πολυκατοικίας. Απασχολεί το ζευγάρι των ηλικιωμένων στην κουζίνα για να εισβάλουν στον χώρο οι συνεργοί του. Όσο αυτός κρατάει το ζευγάρι στην κουζίνα οι άλλοι δύο δράστες ψάχνουν για χρυσαφικά στο υπνοδωμάτιο. Για κακή τους τύχη φτάνει στο διαμέρισμα ο γιος του ζευγαριού. Μέσα σε δευτερόλεπτα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Οι δράστες μάταια προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο σπίτι των γονιών του. Τους ζητά να αφήσουν ότι έχουν πάρει όμως εκείνοι το βάζουν στα πόδια.

Σε νέο βίντεο, που παρουσιάζει το Thestival.gr, φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν οι απατεώνες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το έργο των κακοποιών διακόπτεται από την παρουσία του γιου του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο-ντοκουμέντο από την δράση της εγκληματικής ομάδας που ξάφριζε ηλικιωμένους έφερε στο φως της δημοσιότητας και το newsit.gr. Στο βίντεο, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, ένας ηλικιωμένος ένοικος πολυκατοικίας ανοίγει την πόρτα εισόδου και τον ακολουθεί ένας από τους δράστες μέχρι την πόρτα του ασανσέρ. Ο δεύτερος δράστης μένει πίσω και περιμένει μέχρι να απομακρυνθεί ο συνεργός του και το θύμα, και λίγο αργότερα κατευθύνεται και αυτός προς το ασανσέρ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις