Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων στο ΑΠΘ με κουκουλοφόρους εναντίον ΜΑΤ

Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος επεισοδίων στο ΑΠΘ με κουκουλοφόρους εναντίον ΜΑΤ
Φωτογραφία Intime

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε στο ΑΠΘ καθώς η κατάσταση είναι τεταμένη από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (26.5.2022) στο campus με μέλη φοιτητικών συλλογών, αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόρους εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σημείο που έχουν σημειωθεί μεγάλες εντάσεις το τελευταίο διάστημα.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Λίγη ώρα μετά, μια ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον των ΜΑΤ και η κατάσταση ξέφυγε πάλι από τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα είχαν ξεσπάσει επεισόδια μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι τους πλησίασαν και άνοιξαν… διάλογο, ο οποίος κλιμακώθηκε σε νέα ένταση στο campus του πανεπιστημίου.

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής και άλλος ένας στο πόδι. Ο 20χρονος που τραυματίστηκε στο κεφάλι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο. Πρόκειται για φοιτητή του ΤΕΦΑΑ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις