Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι εικόνες από διαμαρτυρία vegan στην αγορά Βλάλη

Θεσσαλονίκη: Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και οι εικόνες από διαμαρτυρία vegan στην αγορά Βλάλη

Ομάδα ζωόφιλων ακτιβιστών vegan πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην αγορά Βλάλη στη Θεσσαλονίκη. Λίγο νωρίτερα είχε ψωνίσει και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που έκανε βόλτα στην περιοχή…

Οι vegan εμφανίστηκαν με πλακάτ στην αγορά Βλάλη στη Θεσσαλονίκη και με την παρουσία τους, κέντρισαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στο σημείο. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα. Είχε επισκεφθεί την αγορά το πρωί και είχε κάνει τα τελευταία του ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι. Η κίνηση από νωρίς είναι αυξημένη, με πολλούς όπως φαίνεται να ευελπιστούν σε πτώση των τιμών την τελευταία στιγμή.

Την αγορά Βλάλη επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Λεκάκη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Ο δήμαρχος μίλησε με τους καταστηματάρχες της περιοχής και αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο για Καλή Ανάσταση. Βρήκε και ο ίδιος, εξάλλου, την ευκαιρία να κάνει κάποιες αγορές της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι.

Κατά την επίσκεψή του στην αγορά ο κ. Ζέρβας συνομίλησε και με τουρίστες που συνάντησε να απολαμβάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης. «Παραδοσιακά, πάντα τέτοιες μέρες είμαι εδώ, για να πάρω τον παλμό της αγοράς. Χαίρομαι που βλέπω χαμόγελα, η ανάπλαση στο Καπάνι προχωρά και είμαστε πολύ αισιόδοξοι», ανέφερε.

Διαμαρτυρία από vegan

Ομάδα ζωόφιλων ακτιβιστών vegan πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην αγορά Βλάλη, λίγα μέτρα από το Καπάνι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Τα έθιμά σας μυρίζουν θάνατο» έγραφε το πλακάτ ενός εκ των διαμαρτυρόμενων. Αρκετοί περαστικοί σταμάτησαν για να φωτογραφίσουν τους ακτιβιστές. Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες του thestival.gr.

Λίγα μέτρα πιο εκεί, στα κρεοπωλεία της αγοράς Καπάνι οι καταναλωτές έκαναν ουρές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις