Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ο Τσίπρας, η Νοτοπούλου και ο ΟΑΣΘ – Στα άδυτα του νέου πρωθυπουργικού γραφείου [pics]

Θεσσαλονίκη: Ο Τσίπρας, η Νοτοπούλου και ο ΟΑΣΘ – Στα άδυτα του νέου πρωθυπουργικού γραφείου [pics]

Η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ κέντρισε το ενδιαφέρον της συζήτησης στο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας πόζαρε για τις ανάγκες των φωτογράφων όπως θα δείτε…

Τη συνεργασία των φορέων της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής στον κοινό σκοπό που είναι η παραγωγή έργου και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και άλλων που χρονίζουν, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά τα εγκαίνια του πρωθυπουργικού γραφείου,  τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων. «Είμαστε όλοι συνεργάτες, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, πολιτικές, ιδεολογικές, θεσμικές. Είμαστε συνεργάτες σε ένα κοινό σκοπό. Να προσπαθήσουμε να παράξουμε έργο για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και των διαχρονικών προβλημάτων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι επέλεξε να κάνει μια σύσκεψη εργασίας, και όχι άλλη μια δεξίωση ή φαντασμαγορικά εγκαίνια, διότι, όπως είπε «θέλω να κάτσουμε εδώ να συζητήσουμε όσο χρειαστεί, να βάλουμε σε προτεραιότητα τα μεγάλα, τα μείζονα προβλήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και να ψάξουμε από κοινού λύσεις ρεαλιστικές και εφικτές, διότι νομίζω ότι αυτές είναι οι λύσεις που μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Τα άλλα είναι λόγια μεγάλα». Η λειτουργία του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξασφαλίζει την καθημερινή επικοινωνία των φορέων μαζί του, είπε ο κ. Τσίπρας. Παρατήρησε πως όχι μόνο δεν υποβαθμίζει, αλλά αντιθέτως αναβαθμίζει τον ρόλο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, διότι δίνεται η δυνατότητα σε καθημερινή βάση να προτεραιοποιούνται οι δραστηριότητες που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έθεσε στον Πρωθυπουργό ως μείζονος σημασίας τα ζητήματα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. ”Σήμερα, που επισκέπτεστε τη Θεσσαλονίκη, η πόλη είναι γι’ ακόμη μια φορά χωρίς αστική συγκοινωνία, χωρίς αστικά λεωφορεία στους δρόμους, καθώς ξεκίνησε η νέα επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται. Από τη Δευτέρα, που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους, θα ενταθεί αυτό το πρόβλημα και θεωρώ ότι δεν πρέπει να φύγετε σήμερα από εδώ εάν δεν δοθεί λύση. Τη Δευτέρα τα αστικά λεωφορεία πρέπει να είναι στους δρόμους. Ο κ. Σπίρτζης ως αρμόδιος Υπουργός πρέπει να μας ενημερώσει και ασφαλώς να φροντίσει να δοθεί λύση σήμερα. Δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να ξαναζήσει την ταλαιπωρία των 12 ημερών του προηγούμενου μήνα, που είχε μείνει χωρίς αστική συγκοινωνία”.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα πληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα. “Με αυτή τη νέα εξέλιξη καλώ ως περιφερειάρχης τους εργαζόμενους να λύσουν τα χειρόφρενα και να βγουν τους δρόμους. Έχουμε δημόσια δέσμευση ότι τη Δευτέρα θα λυθεί το ζήτημα τους”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αντιδράσεις από μέλη της ΛΑΕ

Ένα θεατρικό σκηνικό στήθηκε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, από μέλη της Λαϊκής Ενότητας, εν αναμονή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιοι έφτιαξαν ένα ομοίωμα του πρωθυπουργικού γραφείου. Όπως φαίνεται παρακάτω στις φωτογραφίες, το γραφείο περιλαμβάνει τραπέζι, καρέκλες και τα ανάλογα διακοσμητικά, ενώ δεν λείπει η ουρά των ανέργων που περιμένουν έξω από αυτό, πολύ κοντά στη φωτογραφία του πρωθυπουργού…

Πηγή: thestival.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε