Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ουρές για φαγητό στα μαγειρεία – «Η εκτόξευση τιμών στα σούπερ μάρκετ έφερε κόσμο σε εμάς»

Θεσσαλονίκη: Ουρές για φαγητό στα μαγειρεία – «Η εκτόξευση τιμών στα σούπερ μάρκετ έφερε κόσμο σε εμάς»

Στη Θεσσαλονίκη πολλοί είναι οι πολίτες που φαίνεται να… γυρίζουν την πλάτη στην κουζίνα τους, και να προτιμούν το έτοιμο φαγητό από τα παραδοσιακά μαγειρεία της πόλης.

Αιτία, της κατακόρυφης αύξησης της πελατείας στα μαγειρεία που φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη είναι η «εκτόξευση» των τιμών σχεδόν σε όλα τα προϊόντα φαγητού που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ThessToday.gr, δεκάδες πελάτες στέκονται έξω από αυτά τα καταστήματα εστίασης, για να πάρουν πακέτο το γεύμα τους ή ακόμη και να κάτσουν να απολαύσουν το φαγητό τους στο μαγαζί.

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος, αλλά και η εκτός ελέγχου ακρίβεια στα καύσιμα, έχουν ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να σταματήσουν να μαγειρεύουν και να προτιμήσουν το έτοιμο, νόστιμο και φθηνό μαγειρευτό φαγητό.

Θεσσαλονίκη: «Μακαρονάδες από δύο ευρώ»

«Τα μακαρόνια ξεκινάνε από δύο ευρώ, ενώ τα κρεατικά και τα ψάρια μαζί με συνοδευτικό όπως το ρύζι, οι πατάτες κ.λπ. 3,5 ευρώ για μία μερίδα που φροντίζουμε να γεμίζει και με το παραπάνω τα στομάχια των πελατών μας», λέει στο ThessToday.gr ο κ. Αντώνης Καρυοφύλλης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Εδεσσαϊκό», που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1970.

Ο κόσμος πλέον φαίνεται πως προσπαθεί να «κόψει» από παντού, ώστε να μπορεί να πληρώσει τα βασικά για να ζει, οπότε εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε τη λύση με φθηνό και πεντανόστιμο φαγητό. Κάθε αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, φέρνει και έναν νέο πελάτη στο μαγαζί μας, καταλήγει ο εστιάτορας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις