Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Ποια Black Friday; Δείτε τις ουρές για Covid Free εμβολιασμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Ποια Black Friday; Δείτε τις ουρές για Covid Free εμβολιασμούς στην πλατεία Αριστοτέλους

Με σύνθημα Black Friday – Free Covid Life η 4η Υγειονομική Περιφέρεια “προσφέρει” για σήμερα εμβολιασμούς κατά του κορονοιού σε κιόσκι που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.    

Την ίδια ώρα που σε αρκετά καταστήματα της συμπρωτεύουσας υπάρχει έντονη κίνηση, από καταναλωτές που έχουν σπεύσει να αγοράσουν τα προϊόντα που θέλουν ή χρειάζονται, ένα κιόσκι είναι αυτό που έχει δημιουργήσει τις μεγαλύτερη ουρά με πολίτες οι οποίοι περιμένουν καρτερικά όχι για να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη αλλά για να σηκώσουν τα μανίκια τους.  

Στο πλαίσιο της νέας εξόρμησης που διοργανώνει η 4η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση του ιού, δύο κινητές μονάδες θα βρίσκονται από τις 11:00 σήμερα το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες, ηλικίας άνω των 12 ετών τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, χωρίς να κλείσουν ραντεβού.  

Ακόμα και πριν αρχίσουν οι εμβολιασμοί η ουρά στην πλατεία Αριστοτέλους έφτανε τα 200 μέτρα, ενώ όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε όλο και περισσότερο. Όσοι επιλέξουν να οχυρωθούν σήμερα από τον κορονοϊό θα μπορούν να κάνουν στις δύο κινητές μονάδες της πλατείας Αριστοτέλους την 1η και την 3η δόση με σκευάσματα της εταιρία Pfizer.  

Σύμφωνα με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου η επιλογή της ημέρας έγινε με δεδομένο ότι αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης λόγω της Βlack Friday. 

Μάλιστα σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Χατζοπούλου ανέφερε τα εξής: «Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι, λογικά, θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στο κέντρο λόγω της Black Friday. Δεν ξέρω αν θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό, σε κάθε περίπτωση όμως είναι δεδομένο ότι για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί μας θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Οι εμβολιασμοί στις δύο Κινητές Μονάδες θα πραγματοποιούνται από προσωπικό των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ και οι δύο Κινητές Μονάδες αντιστοιχούν σε 7-8 εμβολιαστικές γραμμές . Μπορούν να εμβολιαστούν πολίτες ηλικίας άνω των 12 ετών με πρώτη ή με αναμνηστική δόση . Όσοι κάνουν την πρώτη δόση θα λάβουν στο κινητό τους αυτοματοποιημένο μήνυμα που τους παραπέμπει ,ανάλογα με τον ταχυδρομικό κωδικό τους, στο εμβολιαστικό κέντρο όπου θα κάνουν τη δεύτερη δόση”.  

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις