Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εργοδότη τους ότι τους απείλησε μπροστά στον κόσμο

Θεσσαλονίκη: Πρώην εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εργοδότη τους ότι τους απείλησε μπροστά στον κόσμο
Φωτογραφία ThessToday.gr

Σε μια μεγάλη κινητοποίηση προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής (7.4.2023) εργατικά σωματεία και πρώην εργαζόμενοι ενός εργοδότη στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο καταγγέλλουν ότι τους χρωστάει δεδουλευμένα αλλά και ότι χτύπησε μια πρώην υπάλληλό του.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, πρώην εργαζόμενοι και μέλη των συνδικάτων έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το κατάστημα του εν λόγω εργοδότη στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, ενώ μερικοί από αυτούς εξηγούν ακριβώς τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται εκεί.

«Σημειώθηκε γεγονός βιοπραγίας απέναντι σε ένα μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ). Δεχτήκαμε και απειλές κατά της ζωής μας από το αφεντικό. Έδειχνε με το δάχτυλο μπροστά στον κόσμο εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά που δουλεύαμε εδώ και μας έλεγε “θα πεθάνεις”, “θα σε βρω” και τα σχετικά», ανέφερε η Μαρίνα, πρώην εργαζόμενη της επιχείρησης.

«Την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε προς τον τοίχο»

Η ίδια πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας», όμως σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, συνάντησαν ακραία επιθετική συμπεριφορά από την εργοδοσία. «Όταν ζητήσαμε τα δεδουλευμένα το αφεντικό θύμωσε και επιτέθηκε στη συνάδελφό μου. Η κοπέλα από το ΔΣ μπήκε ανάμεσά τους για να μην υπάρξει κάτι περαιτέρω και -επειδή είχε πάρα πολύ ένταση η κατάσταση- την έπιασε από τον λαιμό και την έσυρε προς τον τοίχο».

Η Χριστίνα, επίσης πρώην εργαζόμενη που ήταν παρούσα στο περιστατικό, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Ήρθαμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας που μας όφειλε ο εργοδότης μας (υπερωρίες, ένσημα, δώρα Χριστουγέννων). Ο εργοδότης απευθύνθηκε με μια ακραία επιθετικότητα προς το μέρος μας, δεν συμβιβάστηκε καθόλου και λεκτικά και σωματικά, σήκωσε χέρι έπιασε από τον λαιμό μια συναδέλφισσα και την κόλλησε στον τοίχο».

Με αφορμή το φερόμενο περιστατικό, δεκάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από το κατάστημα και φωνάζουν συνθήματα. Ο γραμματέας του ΣΕΤΕΠΕ, Γιάννης Ελευθεριάδης τόνισε ότι «είμαστε εδώ σήμερα για να δώσουμε μια απάντηση ότι απαντάμε μαζικά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να νομίζει ότι θα μας εκφοβίσει, ότι θα μας τρομάξει».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις