Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο η 51χρονη που ζούσε με την ανήλικη κόρη της και 40 γάτες στο σπίτι τους

Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο η 51χρονη που ζούσε με την ανήλικη κόρη της και 40 γάτες στο σπίτι τους

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε η 51χρονη γυναίκα που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελίες ότι ζούσε σε σπίτι μαζί με την 15χρονη κόρη της και 40 γάτες, υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Η 51χρονη κατηγορείται για έκθεση σε κίνδυνο αλλά και για παραβάσεις τόσο του υγειονομικού κανονισμού όσο και του νόμου περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς. Η πρώτη καταγγελία έγινε στη δημοτική αστυνομία του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στελέχη της οποίας διερεύνησαν το περιστατικό και έτσι ανακαλύφθηκαν οι 40 γάτες που ζούσαν στο σπίτι.

Η 51χρονη πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερη. Ανέφερε ότι είναι φιλόζωη κι ότι είχε καλή πρόθεση. «Το παιδί μου ζει στον επάνω όροφο» σημείωσε, απευθυνόμενη στους δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Στην προανακριτική της απολογία – πάντως- στην αστυνομία ομολόγησε ότι ήταν λάθος της κι ότι το τελευταίο διάστημα είχε αρκετές υποχρεώσεις και περιορισμένο χρόνο για την φροντίδα των ζώων. «Είναι και πολλά γατάκια ανάμεσα τους κι αν έβγαιναν στο δρόμο θα τα πατούσαν…» απολογήθηκε.

Από την έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι στους χώρους της οικίας «υπήρχαν περιττώματα και ακαθαρσίες», με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη η διαβίωση και παραμονή της ανήλικης. Η υπόθεση, μάλιστα, έφτασε μέχρι και την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις