Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας που έπεσαν δέντρα, το 2021 είχε πέσει και οροφή τάξης

Θεσσαλονίκη: Στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας που έπεσαν δέντρα, το 2021 είχε πέσει και οροφή τάξης

Το σχολείο στην Πυλαία στη Θεσσαλονίκη, κρύβει όπως φαίνεται μια «πονεμένη» ιστορία. Η καταστροφή από πτώσεις δέντρων δεν ήταν η πρώτη τα τελευταία χρόνια…

Καθηλώνουν οι εικόνες από τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη από τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία που έπληξε την πόλη. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια καταστροφή χτύπησε το 4ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου.

Πριν από 2,5 περίπου χρόνια, στις 4 Νοεμβρίου 2021 και ενώ βρισκόταν σε λειτουργία το σχολείο, έπεσε η ψευδοροφή της αίθουσας της ΣΤ’ τάξης και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα. Οι 20 μαθητές της τάξης σώθηκαν τότε από καθαρή τύχη, καθώς είχαν αποχωρήσει μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα.

Σωτήρια αποδείχθηκε τότε η παρατηρητικότητα της δασκάλας τους που διέκρινε μία ρωγμή στην οροφή και είπε στα παιδιά να βγουν από την αίθουσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του karfitsa.gr, το καλοκαίρι του 2021 είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο. Το περιστατικό προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις