Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν και σκότωσαν την 50χρονη Ελισάβετ

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν και σκότωσαν την 50χρονη Ελισάβετ

Η ώρα του ανακριτή για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Τα τρία σκυλιά επιτέθηκαν και σκότωσαν την άτυχη μητέρα. Στον ιδιοκτήτη των ζώων άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο…

Στον ανακριτή οδηγείται εντός της ημέρας ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων που κατασπάραξαν και σκότωσαν την 50χρονη μητέρα, το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του κατηγορουμένου, ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράκτη, από όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί ο ίδιος το παραμικρό.

Η τελευταία πράξη του δράματος για τους στενούς συγγενείς της 50χρονης παίχτηκε χθες το μεσημέρι με την κηδεία της. Με δάκρυα και λευκά λουλούδια αποχαιρέτησαν την άτυχη Ελισάβετ, που βρήκε αναπάντεχα τον θάνατο, σε μια τραγωδία που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Τα τρία μεγαλόσωμα ζώα φαίνεται, πως έσκαψαν μία τρύπα στην περίφραξη μπήκαν στην αυλή της άτυχης γυναίκας και της επιτέθηκαν την ώρα που έκανε δουλειές στον κήπο. Οργισμένος ο πρώην σύζυγος της 50χρονης ξέσπασε λέγοντας: «Δεν πρέπει να μπει φυλακή αυτός ο άνθρωπος; Έχει ξαναγίνει, απλώς αυτή τη φορά τα σκυλιά έγιναν δολοφόνοι εις γνώσιν του».

Η 50χρονη ήταν γνωστή στη Νεοχωρούδα και σε ολόκληρο το Ωραιόκαστρο στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Αταμιάν. «Προσπαθούμε να βρούμε και να μαζέψουμε τα κομμάτια μας», είπε ο κ. Αταμιάν, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος από τον χαμό της συνεργάτιδάς του.

Την περιέγραψε ως μια γυναίκα της αδιάλειπτης προσφοράς και σημείωσε πως «είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια πρόεδρος του κοινωνικού συλλόγου «Συνυπάρχω» και αγαπούσε τους συνανθρώπους, αγαπούσε να προσφέρει». Πρόσθεσε ακόμη πως η 50χρονη «έκανε φιλανθρωπίες, ήταν δοτική προς τον συνάνθρωπο και είχε όραμα για έναν καλύτερο κόσμο».

Η άτυχη γυναίκα άφησε πίσω τον σύζυγο και τα δυο παιδιά που είχαν αποκτήσει. Το ένα πηγαίνει στην Γ΄ Λυκείου, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της, σπουδάζει δημοσιογραφία.

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου, η Ελισάβετ φρόντιζε τα φυτά του κήπου όταν τρία μανιασμένα τσοπανόσκυλα εισέβαλαν και την κατασπάραξαν με δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί. Η γυναίκα προσπάθησε να ξεφύγει αλλά δεν τα κατάφερε. Ένας άνθρωπος μπορούσε να την σώσει. Ο κηπουρός που ήταν κοντά. Δυστυχώς όμως, δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε λίγα μέτρα από εκείνον.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις