Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές για την αστυνόμευση στο ΑΠΘ (pics, vid)

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές για την αστυνόμευση στο ΑΠΘ (pics, vid)

Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα, Τρίτη (9/3), φοιτητές στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη τη χθεσινή παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πορείες. 

Όπως μεταδίδει το GRTimes, η μία πορεία φοιτητών αυτή την ώρα βρίσκεται στο ΥΜΑΘ και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν δημιουργήσει φραγμό στο Συντριβάνι εμποδίζοντας την πρόσβαση προς το ίδρυμα. Σημειώνεται πως νωρίτερα οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, μία δεύτερη πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη και κινείται επί της Εγνατίας προς ανατολικά, ενώ μια μερίδα ατόμων αποκόπηκε και κατευθύνεται προς το ΥΜΑΘ. Σημειώνεται πως το δεύτερο μπλοκ της πορείας φώναξε συνθήματα εναντίον της αστυνομικής καταστολής εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδό Εγνατία αυτή την ώρα πραγματοποιείται από το ένα ρεύμα.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα προσήχθησαν πέντε άτομα πέριξ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η προσαγωγή του ενός μετατράπηκε σε σύλληψη. Πρόκειται για έναν 23χρονο που συνελήφθη για απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στους υπόλοιπους προσαχθέντες βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: GRTimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις