Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και στην Καμάρα – Πορεία από αντιεξουσιαστές και μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και στην Καμάρα – Πορεία από αντιεξουσιαστές και μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς

Μία ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου (11/9) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2021 και την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην συμπρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας και διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενώ θα προχωρήσουν και σε πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη συγκέντρωση υπάρχουν πανό ενάντια στο πρόσφατο εργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στα μέτρα που πάρθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού, στα μέτρα για τις φωτιές στα δάση της χώρας, αλλά και για την εκπαίδευση.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιούν και αντιεμβολιαστές στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Με πανό και σημαίες στα χέρια οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής. “Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό”, αναγράφει ένα από τα πανό των μελών του ΠΑΜΕ. Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με «αύρες» περιφρουρείται το Βελλίδειο

Κλούβες, κάγκελα και δεκάδες διμοιρίες των ΥΕΤ και ΥΑΤ συνθέτουν την εικόνα περιμετρικά της ΔΕΘ – Helexpo, με τους αντιεμβολιαστές να αποτελούν τον υπ’ αριθμό ένα «πονοκέφαλο» για την Ελληνική Αστυνομία. Για τον λόγο αυτό – όπως αναφέρει το thesstoday.gr – το πρώτο παραλληλόγραμμο κοντά στο Βελλίδειο θα αποτελείται από φραγμούς με αστυνομικές κλούβες και «αύρες», οχήματα ρίψης νερού. Τα άλλα δύο παραλληλόγραμμα ασφαλείας θα αποτελούνται από στατικές δυνάμεις και περιπολίες από αστυνομικές ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι η όλη η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «φρούριο» για τη ΔΕΘ 2021 καθώς έχουν ανακοινωθεί πλήθος κινητοποιήσεων. Περίπου 5.500 αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε κομβικά σημεία της πόλης.

Με πληροφορίες από thestival.gr, GR Times και thesstoday.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις