Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός χωρίς μάσκες και αποστάσεις στη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός χωρίς μάσκες και αποστάσεις στη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου

Οι φόβοι στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνονται μέσα από εικόνες. Τα μέτρα για τον κορονοϊό πήγαν περίπατο στη λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου…

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου, παρουσία εκατοντάδων πιστών, χωρίς, ωστόσο, να τηρούν οι περισσότεροι τα μέτρα για τον κορονοϊο.

Η λιτανεία πραγματοποιείται φέτος με πομπή προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, μέσω της Ολύμπου και αναμένεται να επιστρέψει ξανά στον Άγιο Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι πιστοί έχουν αψηφήσει τα  μέτρα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που συνωστίζονται, ενώ νωρίτερα ασπάστηκαν τις εικόνες χωρίς να φέρουν την υποχρεωτική μάσκα προστασίας.

Kατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και αναπαράσταση του Ιερού Λόχου στον Μακεδονικό Αγώνα με τις στολές των αγωνιστών στον εξωτερικό χώρο του Ναού, ενώ τουρίστες από τον Λίβανο επισκέφτηκαν τη Θεσσαλονίκη και τον Ιερό Ναό για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή που ζητήθηκε από την Μητρόπολη να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά μέτρα κατά της covid-19, ούτε οι ιερείς φορούσαν μάσκα.

Τις εικόνες και τα λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα, ενώ, στην πομπή, συμμετέχουν εκπρόσωποι του κλήρου, η μπάντα της Αστυνομίας και αγήματα του στρατού ξηράς και του ναυτικού. Λίγο πριν τις 11.00, έφτασε στον Άγιο Δημήτριο και ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Δείτε τις εικόνες του thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις