Κυριακή, 25 Φεβ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τη μήνυση που έκανε μητέρα στον γιο της

Θεσσαλονίκη: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τη μήνυση που έκανε μητέρα στον γιο της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μητέρα στη Θεσσαλονίκη αναγκάστηκε όπως λέει να κάνει μήνυση στον γιο της, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τον σώσει από τα ναρκωτικά…

Η μήνυση της μάνας έχει ως αποκλειστικό στόχο, την υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης από τον 35χρονο γιο της. Ο νεαρός δίνει μάχη με τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη και η μητέρα του, που έχει υποφέρει κατά καιρούς στα χέρια του, δίνει τη δική της μάχη για να τον σώσει. Η κραυγή αγωνίας και απελπισίας που απευθύνει προς πάσα κατεύθυνση, δείχνει την δραματική της καθημερινότητα.

Τη συνδρομή των δικαστικών αρχών ζητάει μια μητέρα από τη Θεσσαλονίκη για την υποχρεωτική παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης από τον 35χρονο γιο της, ο οποίος φέρεται πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Μετά τον πρόσφατο ξυλοδαρμό της που την οδήγησε στο νοσοκομείο, η 58χρονη γυναίκα υπέβαλε έγκληση στην αστυνομία ενώ με αίτηση της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητάει όχι την καταδίκη αλλά τη διενέργεια ποινικής διαμεσολάβησης για να σώσει το παιδί της. Ζητάει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα!

«Η δύσκολη παιδική ηλικία την οποία διήλθε, σε συνδυασμό με τον χωρισμό μου από τον τέως σύζυγό μου, αλλά και η δική μου επαγγελματική ενασχόληση- είμαι καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να κινούμαι στην εκάστοτε οργανική μου θέση, συνέτειναν στο να του δημιουργηθούν έντονα ψυχολογικά προβλήματα και εν τέλει να καταφύγει στον απατηλό κόσμο των ναρκωτικών» αναφέρει η μητέρα στην αίτηση της.

Στο ιστορικό της υπόθεσης αναγράφεται ότι είναι συνεχείς οι αντιδικίες ανάμεσα στην ίδια και τον γιό της, λόγω της επιθετικότητας του απέναντι της, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο Αστυνομικό Τμήμα, υποβάλλοντας μεταξύ τους μηνύσεις και εγκλήσεις.

Από τον Ιούνιου του 2023 μέχρι και τις αρχές Ιανουαρίου 2024, ο 35χρονος παρέμεινε για νοσηλεία στο Δημόσιο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ενώ όταν πήρε εξιτήριο οι γιατροί του συνέστησαν να παρακολουθήσει το πρόγραμμα απεξάρτησης κάτι που ουδέποτε έπραξε.

«Όταν είναι νηφάλιος και συζητάμε μεταξύ μας, αυτός παραδέχεται ότι πρέπει να πάει στο πρόγραμμα, αλλά κατόπιν, κάτω από τη δράση των εξαρτησιογόνων ουσιών αδιαφορεί και εξακολουθεί να μου επιτίθεται» αναφέρει η μητέρα στην αίτηση της, προς την Εισαγγελία, επισημαίνοντας ότι υπήρξαν μάταιες οι εκκλήσεις της προς του θεράποντες γιατρούς για την αναγκαστική παρακολούθηση ενός ανοικτού προγράμματος απεξάρτησης από τον γιο της.

«Μετά την εισαγγελική εντολή για τον εγκλεισμό του, η 58χρονη παθούσα υπέβαλε εναντίον του έγκληση, στο Α.Τ. Λαγκαδά, η οποία «λιμνάζει» εδώ και τόσες μέρες. Το ερώτημα και η αγωνία της γυναίκας είναι τι θα γίνει όταν ο γιος της ξαναβγεί από το ψυχιατρείο.

Ο δικηγόρος της μητέρας δήλωσε στο karfitsa.gr: «υποβάλαμε έγκληση και αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης με σκοπό να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες, να ληφθεί ο φάκελος, με εντολή εισαγγελέα από το στάδιο της προανάκρισης που διενεργεί το Α.Τ. Λαγκαδά, να χαρακτηριστεί και να ανατεθεί είτε σε πταισματοδίκη, είτε σε ανακριτή.

Να οριστεί πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου υιού ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με στόχο, όχι βέβαια την ποινική καταδίκη αλλά την υποχρεωτική παρακολούθηση ανοικτού προγράμματος απεξάρτησης με την επίβλεψη και εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα. Είναι η τελευταία νομική ενέργεια που μπορεί να κινείται στα όρια του επιτρεπτού, σίγουρα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας που θα αποτρέψει ενδεχομένως ή έναν φόνο ή μία αυτοκτονία ή και τα δύο.

Η εισαγγελία δεν είναι αρμόδια μόνο για τη δίωξη του εγκλήματος αλλά και για την πρόληψη και διευκόλυνση της ειρηνικής συμβίωσης και της εποπτείας ίασης ασθενούντων συμπολιτών μας».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις