Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Τριήμερη αναβολή για τους συλληφθέντες στα επεισόδια του ΑΠΘ (pics, video)

Θεσσαλονίκη: Τριήμερη αναβολή για τους συλληφθέντες στα επεισόδια του ΑΠΘ (pics, video)

Στη Θεσσαλονίκη οι 31 συλληφθέντες στα επεισόδια ζήτησαν της πρυτανείας του ΑΠΘ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε εξέλιξη νέα πορεία στη συμπρωτεύουσα.

Επιπλέον, οι 31 συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για «αστυνομική βία», που όπως λένε, υπέστησαν.

Συγκεντρωμένοι φοιτητές υποδέχτηκαν θερμά τους 31 που αφέθηκαν ελεύθεροι έως την παρέλευση του τριημέρου.

Νωρίτερα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των 31 για χορήγηση ολιγοήμερης αναβολής, όπως ορίζει η ποινική δικονομία, και κατόπιν αυτού ήρε την κράτησή τους.

Η αναβολή δόθηκε για την Πέμπτη (25.02.2021), αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπόθεση, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα αποσυρθεί και θα οριστεί νέα δικάσιμος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 16 άνδρες και 15 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Προηγουμένως, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης απήγγειλε εις βάρος τους κατηγορίες – κατά περίπτωση – για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

Όλες οι παραπάνω πράξεις διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις