Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Θράκη: Πυκνό χιόνι σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου – Μαγικές εικόνες στη φύση [pics]

Θράκη: Πυκνό χιόνι σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου – Μαγικές εικόνες στη φύση [pics]

H κακοκαιρία έχει ντύσει στα λευκά περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου. Επιβεβαιώνονται πλήρως…

οι προγνώσεις των μετεωρολόγων για τις περιοχές της Θράκης, με τα χιόνια να έχουν καλύψει πολλά σημεία της Ροδόπης και του Έβρου.

Χιόνια από απόψε

Από αργά το βράδυ της Κυριακής ήδη θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας που «βλέπουν» προς τη Βουλγαρία. Πολύ γρήγορα όμως, και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, τα φαινόμενα των σφοδρών κατά περιόδους χιονοπτώσεων θα έχουν την τάση να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Κατά τόπους θα χιονίζει ακόμα και μέχρι τα πεδινά τμήματα. Σε πολλές περιπτώσεις ίσως επηρεάζονται και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ σε άλλα τμήματα, στα παραθαλάσσια θα εκδηλώνεται χιονόνερο ή βροχή αλλά σε πολύ χαμηλά υψόμετρα πάνω από τα 100-150 μέτρα τα φαινόμενα αυτά θα μετατρέπονται σε πολύ πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Χιόνια σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου

Αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο κ. Καλλιάνος συστήνει σε όσους κινηθούν στις περιοχές της ανατολικής Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας αλλά ιδιαιτέρως της Μακεδονίας και της Θράκης, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες διότι οι μετακινήσεις ενδέχεται να είναι πολύ δύσκολες σε αρκετές περιοχές των διαμερισμάτων.

Πρόκειται για σχεδόν σπάνια διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων και θα φέρει χιόνια στη βόρεια Ελλάδα που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.

Πηγή: inkomotini.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις