Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τοποθετήθηκαν στο ΑΠΘ τα πρώτα τουρνικέ – Αντιδρούν οι φοιτητές

Τοποθετήθηκαν στο ΑΠΘ τα πρώτα τουρνικέ – Αντιδρούν οι φοιτητές

Εγκαταστάθηκαν τα πρώτα τουρνικέ για τον έλεγχο των φοιτητών του ΑΠΘ. Νέες κινητοποιήσεις από τους σπουδαστές, που αντιδρούν στο νέο μέτρο.

Τα τουρνικέ τοποθετήθηκαν στις εισόδους του κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για τον περιστρεφόμενο μηχανισμό που τοποθετείται στην είσοδο κτιρίων και χώρων (π.χ. στις τράπεζες, στο μετρό ή σε εταιρείες) και επιτρέπει να εισέρχεται στον χώρο ένα άτομο κάθε φορά έπειτα από έλεγχο ή με την επίδειξη κάποιου εγγράφου. Στην περίπτωση των ΑΕΙ, βέβαια, ο έλεγχος θα γίνεται ψηφιακά.

Ο Αναστάσης Παπαστουγιαννούδης, μέλος φοιτητικού συλλόγου Ψυχολογίας στο ΑΠΘ εξέφρασε την αντίθεσή του, δηλώνοντας στο ThessToday.gr: «Ακριβώς μόλις έκλεισαν όλα τα κτήρια του πανεπιστημίου για τις διακοπές, οι πρυτανικές αρχές, συνεχίζοντας πιστά το έργο του προχωρήματος των κυβερνητικών σχεδίων για το πανεπιστήμιό μας, έδωσαν εντολή για τοποθέτηση τουρνικέ εντός του κτηρίου διοίκησης ΑΠΘ, κάτι που αποτελεί εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο πλαίσιο του καθολικής ελεγχόμενης εισόδου στα πανεπιστήμια».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι έδειξαν την περασμένη χρονιά ότι δεν θα επιτρέψουν αυτή την καθημερινότητα να γίνει κανονικότητα μέσα στο πανεπιστήμιο. Ίσα – ίσα θα βάλουν μπροστά θα αιτήματά μας για τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε δυναμικά όλο το επόμενο διάστημα με γενικές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, κατέληξε ο Αναστάσης Παπαστουγιαννούδης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις