Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς κατεβαίνουν από τα βουνά για νερό και φαγητό – Δράματα μετά την κακοκαιρία

Τρίκαλα: Πλημμυροπαθείς κατεβαίνουν από τα βουνά για νερό και φαγητό – Δράματα μετά την κακοκαιρία

Αποκαρδιωτικές εικόνες στα Τρίκαλα με πλημμυροπαθείς να κατεβαίνουν από τα βουνά που βρήκαν καταφύγιο μετά την κακοκαιρία Daniel και τις σαρωτικές πλημμύρες…

Για τους πλημμυροπαθείς στα Τρίκαλα, ο Γολγοθάς που έφερε η κακοκαιρία Daniel συνεχίζεται. Ο δρόμος που ανεβαίνουν καθημερινά είναι κυριολεκτικά και μεταφορικά πολύ ανηφορικός. Άνθρωποι εξαντλημένοι που κινδύνευσαν να πνιγούν και είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στα λασπόνερα, κατεβαίνουν από τα βουνά που ζουν, για λίγο νερό και φαγητό. Αμέσως μετά επιστρέφουν καθώς η παραμονή στα σπίτια τους, είναι για την ώρα αδύνατη.

Με το μαρτυρικό Κεραμίδι να έχει αφανιστεί από το χάρτη και να βρίσκεται θαμμένο κάτω από νερό και τόνους λάσπης για 7η μέρα, ένα νέο βίντεο έρχεται να αποτυπώσει το μαρτύριο των εξαντλημένων κατοίκων.

Κάτοικοι του χωριού οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου όταν και ο Πηνειός «έσπασε», ζουν από τότε στα βουνά γύρω από το χωριό, όπου διατηρούσαν τα μαντριά τους.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου του 2023 εθελοντική ομάδα από τα Τρίκαλα δέχθηκε κλήση αν μπορεί να τους τροφοδοτήσει με φαγητό, όπως κάνει σε πολλά άλλα χωριά τις τελευταίες μέρες. Και είναι συγκλονιστική η στιγμή που οι άνθρωποι διακρίνονται να παίρνουν το φαγητό τους και να επιστρέφουν πίσω στα βουνά.

Τηλεφωνικό αριθμό για πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν στεγαστικά τους πληγέντες από τη θεομηνία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τρικκαίων.

Ειδικότερα, όσοι μπορούν να προσφέρουν οικίες για διαμονή πληγέντων θα καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό 24310 23003, από τις 10:00 έως τις 19:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες και θα δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τους τρόπους υλοποίησης της προσφοράς στέγης.

Επίσης, ο Δήμος Τρικκαίων θα δέχεται αιτήματα κτηνοτρόφων της περιοχής του για παροχή ζωοτροφών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel. Η δράση πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής οδηγίας από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να τηλεφωνούν στο 24310 20000 (Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη), να δηλώνουν ονοματεπώνυμο, περιοχή, αριθμό και είδος ζώων. Δείτε παρακάτω εικόνες του trikalavoice.gr, από περιοχές στα Τρίκαλα που συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις