Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τροχαίο στην Γαύδο – Συγκλονίζει η μητέρα της 28χρονης Κορίνας: Θέλω να μάθω την αλήθεια (vid)

Τροχαίο στην Γαύδο – Συγκλονίζει η μητέρα της 28χρονης Κορίνας: Θέλω να μάθω την αλήθεια (vid)

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στην 28χρονη Κορίνα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα στην Γαύδο τα ξημερώματα της Κυριακής. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας από την Κέρκυρα θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Καναλίων.

Η μητέρα της 28χρονης Κορίνας είναι απαρηγόρητη και δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι έχασε το παιδί της. Μιλώντας στο Corfutvnews, αναφέρει ότι έχει μιλήσει και με τον φίλο της κόρης της που ήταν μαζί στο αυτοκίνητο.  «Είμαστε κομμάτια όλοι, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Δεν υπάρχουν λόγια. Το έμαθα από μία φίλη της που με πήρε τηλέφωνο και μετά με πήρε και η αστυνομία. Από την πλευρά της αστυνομίας γίνεται έρευνα. Το παιδί με το οποίο ήταν μαζί και εγώ μίλησα μαζί του την Κυριακή το βράδυ που ήταν στο νοσοκομείο στα Χανιά λέει ότι έφτασαν μαζί μέχρι το τέλος του γκρεμού, αλλά αυτός έχει μόνο δύο γρατζουνιές. Το παιδί μου έσπασε πλευρά, διαλύθηκε ολόκληρη», είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Κορίνας.

Ακούστε αναλυτικά:

«Μέσα στο αμάξι ήταν και οι δύο και πήγαν όπως είπε να βάλουν μπροστά τη μηχανή για να ανάψουν το καλοριφέρ επειδή κρύωναν και έφυγε το αμάξι. Αυτός λέει ότι έφτασε κάτω μαζί με την Κορίνα. Αυτός λέει ότι μετά σκαρφάλωσε πάνω επειδή δεν είχε σήμα για να μπορέσει να ειδοποιήσει για βοήθεια. Η Κορίνα κατέληξε γιατί άργησαν πολύ να φτάσουν στο σημείο. Επειδή δεν υπήρχε ελικόπτερο στα Χανιά και έφεραν από Αθήνα… Εάν έπεφτε μαζί με την Κορίνα στον γκρεμό θα έπρεπε να έχει χτυπήσει πολύ περισσότερο. Και πώς μπόρεσε και ανέβηκε όλο τον γκρεμό για να βρει σήμα και να φέρει βοήθεια; Δεν ξέρω. Για αυτό γίνεται έρευνα. Σενάρια υπάρχουν πολλά, αλλά τι να λέμε τώρα, θα μιλήσουν οι ειδικοί… Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι αυτός δεν έφυγε κάτω στον γκρεμό μαζί με το αμάξι», σημείωσε. 

«Θέλουμε να μάθουμε γιατί άργησαν να την σώσουν»

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι δυνατός σαν πέτρα, να στηρίξω την οικογένεια μου», λέει στο newsit.gr ο Χαρίλαος, αδερφός της 28χρονης Κορίνας.

Όπως συνεχίζει να λέει ο ίδιος: «Αυτή τη στιγμή, το μόνο που μας νοιάζει είναι να την κηδέψουμε. Δεν ξέρω πως θα νιώσω μετά την κηδεία. Θέλουμε όμως σίγουρα να πάρουμε απαντήσεις για το τι έγινε και τι δεν έγινε, για να σωθεί η Κορίνα. Ακούγονται πολλά για τις ώρες που έφτασαν ελικόπτερο και λιμενικό, αλλά εμείς θέλουμε να τα μάθουμε αυτά από τους αρμόδιους. Επικοινώνησα με την αστυνομική διεύθυνση στα Χανιά και περιμένω να μας πουν. Την Κορίνα είχα να την δω από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά ερχόταν συχνά και μας έβλεπε, Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρια». 

«Ήταν ένας άγγελος, δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε με αυτό τον τρόπο», μας είπε και ένας άλλος συγγενής της οικογένειας. Όπως μας τόνισε, παρότι η οικογένεια βρίσκεται πολύ μακριά από τον τόπο του  δυστυχήματος, η αίσθηση τους είναι ότι υπήρξε καθυστέρηση και ολιγωρία στον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα σωστικά μέσα. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο συγγενής της Κορίνας: «Δεν είναι και η πρώτη φορά που αργούν σε κάτι. Όπου θέλει το κράτος βοηθάει. Η καθυστέρηση ήταν μοιραία». 

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Κυριακής, αυτοκίνητο με οδηγό 40χρονο από το Ρέθυμνο με συνεπιβάτιδα την Κορίνα βρέθηκε να κατρακυλά σε απότομο γκρεμό που καταλήγει στην θάλασσα, ενώ σταμάτησε μέσα σε χαντάκι σε βάθος πολλών μέτρων.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε με ελαφρά τραύματα και διακομίστηκε αρχικά στο ιατρείο της Γαύδου και έπειτα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων.

Η άτυχη Κορίνα ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου, με ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία και όπως προέκυψε από την νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατός της επήλθε μετά από λίγες ώρες (!) από το δυστύχημα.

Για την ανάσυρση της σορού της στήθηκε  μεγάλη επιχείρηση από Λιμενικό και πυροσβέστες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στα αίτια του τροχαίου θα γίνει πραγματογνωμοσύνη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

Με πληροφορίες από Corfutvnews

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις