Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Βοιωτία: Συνελήφθη οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου για έκθεση παιδιού ΑμεΑ σε κίνδυνο

Βοιωτία: Συνελήφθη οδηγός και συνοδός σχολικού λεωφορείου για έκθεση παιδιού ΑμεΑ σε κίνδυνο

Οι συλλήψεις στη Βοιωτία, έγιναν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο οδηγός και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου, μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα…

Το 10χρονο παιδί διέφυγε από το σχολικό λεωφορείο, κατά την επιστροφή στο σπίτι που μένει στη Βοιωτία και για ώρες περιπλανιόταν μόνο σε δρόμους του Δήλεσι. Ευτυχώς ο ανήλικος μαθητής ΑμεΑ εντοπίστηκε καλά στην υγεία του και παραδόθηκε στη μητέρα του. Μετά τα όσα έγιναν, τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου – 54 ετών και οι δύο – οδηγήθηκαν με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα.

Όπως διαπιστώθηκε ο 10χρονος μαθητής ΑμεΑ περιφερόταν μόνος του στην περιοχή του Δήλεσι στη Βοιωτία λόγω απροσεξίας του οδηγού, αλλά και της συνοδηγού του λεωφορείου μεταφοράς από το ειδικό δημοτικό σχολείο της Θήβας.

Τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός είναι οι υπεύθυνοι προκειμένου να παραδώσουν στους γονείς τα παιδιά που φοιτούν στο ειδικό σχολείο, κάτι που φαίνεται πως δεν έγινε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Το παιδί για αρκετή ώρα ήταν εκτεθειμένο και κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα. Ωστόσο διερχόμενοι πολίτες το είδαν να περιφέρεται και ενημέρωσαν αρμοδίως. Συγκεκριμένα, στις 14:00 το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 10χρονος μαθητής από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον οδήγησαν στη μητέρα του.

Δυο ώρες μετά ο οδηγός του σχολικού και η συνοδηγός συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις