Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Βόλος: Τι είπε ο Αχιλλέας Μπέος για τις χριστουγεννιάτικες φάτνες με τα ζωντανά ζώα

Βόλος: Τι είπε ο Αχιλλέας Μπέος για τις χριστουγεννιάτικες φάτνες με τα ζωντανά ζώα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δύο χριστουγεννιάτικες φάτνες με ζωντανά ζώα. Ο Βόλος στο επίκεντρο με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων, να ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα…

Ο Αχιλλέας Μπέος αποφάσισε σε δημοτικό συμβούλιο που έγινε το βράδυ της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, να αναφέρει τις χριστουγεννιάτικες φάτνες με τα ζωντανά ζώα, ως στάβλους. Έτσι όπως είπε, θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα από την εφαρμογή του νόμου περί κακοποίησης των ζώων. Ο δήμαρχος Βόλου υποστήριξε πως αυτό συμβαίνει εδώ και 10 χρόνια, για να παίρνουν χαρά μικρά παιδιά. Τόνισε ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από μία μειοψηφία στην πόλη, που προσπαθεί να δώσει έκταση.

Και φέτος ο Δήμος Βόλου λειτουργεί στην πλατεία Αγίου Νικολάου, τις δύο φάτνες των Χριστουγέννων με αληθινά ζώα, πρόβατα και πόνυ, με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι, να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών και να μοιράσουν χαρά στους μικρούς φίλους.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις, ο δήμος Βόλου υποστήριξε ότι τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητά τους, υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο, ενώ η φύλαξή τους είναι συνεχής.

Όπως τόνισε ο κ. Παύλος Σταμόπουλος, Πρόεδρος συλλόγου κτηνιάτρων, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ζητάει να εφαρμοστεί ο νόμος που αντιτίθεται στην καταπόνηση των ζώων και το στρες που υφίστανται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος προειδοποιεί δε ότι θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς υφίστανται και ηθικά ζητήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις