Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λέσβος: Πάνω από έναν τόνο βοήθειας συγκέντρωσαν οι πρόσκοποι

Λέσβος: Πάνω από έναν τόνο βοήθειας συγκέντρωσαν οι πρόσκοποι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περισσότερα από 1.000 κιλά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, συγκέντρωσαν χθες οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι πρόσκοποι) της Μυτιλήνης, με τη «μεγάλη χριστουγεννιάτικη καλή πράξη» που διοργάνωσαν έξω από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

Κάνοντας πράξη την προσκοπική υπόσχεση που ορίζει «να βοηθάμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση», τα μέλη των κοινοτήτων των Ανιχνευτών της πόλης υπό βροχή έξω από τα σούπερ μάρκετ δέχονταν τρόφιμα από πολίτες. Την ίδια ώρα στις εγκαταστάσεις του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων στο Μακρύ Γιαλό της Μυτιλήνης παραλαμβάνονταν χρησιμοποιημένα και σε καλή κατάσταση παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια.

Το 70% των τροφίμων παραδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του δήμου Λέσβου. Τα τρόφιμα παρέλαβε μιλώντας στους Ανιχνευτές για την αξία αλλά και τη χρησιμότητα της πράξης τους, η αρμόδια αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, καθώς και η διευθύντρια του Οργανισμού. Παιδικά παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια καθώς και το 30% των συγκεντρωθέντων τροφίμων παραδόθηκαν στην ομάδα αλληλεγγύης «Κανένας Μόνος» για την κάλυψη των αναγκών άστεγων, απόρων και όσων δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση στο νησί.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «για μια ακόμα φορά η τοπική κοινωνία έδειξε τα αισθήματα βαθειάς και ουσιαστικής αλληλεγγύης της έναντι των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Επιβεβαίωσε όμως για μια ακόμα φορά και την εμπιστοσύνη της στην τοπική Προσκοπική Κίνηση για την αποτελεσματικότητα της αλλά και τον ουσιαστικό τρόπο διαχείρισης των όσων της εμπιστεύεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις