Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Χίος: Ρατσιστική επίθεση σε εθελοντές που βοηθούσαν πρόσφυγες

Χίος: Ρατσιστική επίθεση σε εθελοντές που βοηθούσαν πρόσφυγες
ΦΩΤΟ από astraparis

Απρόκλητη επίθεση δέχθηκαν εθελοντές της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης SMH στον Καταρράκτη, που βοηθούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην περιοχή, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως καταγγέλλει μέλος της οργάνωσης, το πρωί μετά από ειδοποίηση του λιμεναρχείου Χίου μετέβησαν στην περιοχή του Καταρράκτη δύο ομάδες εθελοντών, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους 60 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν αποβιβασθεί στην παραλία.

Η δεύτερη ομάδα, που είχε μαζί της ρούχα και νερό, δέχθηκε φραστική επίθεση από επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος τους έβρισε, ενώ χειροδίκησε και σε βάρος μίας εθελόντριας της ομάδας. Τους απείλησε δε, ότι έχει στο σπίτι του και όπλο και τους προειδοποίησε να μην ξαναπεράσουν από την περιοχή!

Το περιστατικό αυτό αν και εξαιρετικά σοβαρό φαίνεται ότι δεν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, προφανώς επειδή τα θύματα της επίθεσης δεν ήθελαν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση.

Προκαλεί, ωστόσο, ανησυχία, επειδή η περιοχή του Καταρράκτη συχνά πυκνά δέχεται προσφυγικές ροές και το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται μετά από δύο κρούσματα ρατσιστικής και ξενοφοβικής συμπεριφοράς, το ένα στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου και το άλλο με την έγερση εμποδίων για την εγγραφή προσφυγόπουλου στο δημοτικό σχολείο των Θυμιανών.

Πηγή: astraparis

 

Βόρειο Αιγαίο Τελευταίες ειδήσεις