Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλκιδική: Από εισρόφηση πέθανε η 16χρονη – Τι αναφέρει η ληξιαρχική πράξη

Χαλκιδική: Από εισρόφηση πέθανε η 16χρονη – Τι αναφέρει η ληξιαρχική πράξη

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στο Ωραιόκαστρο μετά τον θάνατο μιας 16χρονης στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με την ληξιαρχική πράξη ο θάνατος της 16χρονης προήλθε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου. Να σημειωθεί ότι αναμένονται περισσότερες εργαστηριακές και τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ η οικογένεια υποστηρίζει ότι το κορίτσι υπέστη αλλεργικό σοκ.

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που πήγε και έφαγε η 16χρονη στη Χαλκιδική και στη συνέχεια έχασε τη ζωή της δίνει την δική του εκδοχή στην υπόθεση. Μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καταρχήν είναι ψέμα αυτό που διαδίδεται ότι το παιδί κατέληξε στο μαγαζί μας. Εμείς μάθαμε ότι μετά από εμάς το κορίτσι πήγε για ένα ποτό και τελικά κατέληξε στα 2 χιλιόμετρα από εμάς μπροστά από ένα εστιατόριο και μετά από κάποια ώρα. Στη σερβιτόρα που της πήρε την παραγγελία δεν έκανε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση για το φαγητό, σύμφωνα με την υπάλληλο μου. Αν μας είχε ενημερώσει για κάποια αλλεργία θα ψάχναμε όλες τις ετικέτες από τα προϊόντα. Το κορίτσι παρήγγειλε ένα hot dog χωρίς μουστάρδα. Τα λουκάνικα που χρησιμοποιώ είναι επώνυμα. Θα έπρεπε να μας είχε ενημερώσει, αυτό είναι σίγουρο. Το περιστατικό το πληροφορηθήκαμε από τα κοινωνικά δίκτυα».

Το πρωί της Παρασκευής (14.07.2023) έγινε η κηδεία της 16χρονης Τραγική φιγούρα η μητέρα της που δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχασε το αγγελούδι από τη μία στιγμή στην άλλη. Μάλιστα δεν άντεξε και κατέρρευσε και γι΄αυτό τον λόγο κλήθηκε και ασθενοφόρο. Υποβασταζόμενος έφτασε στην εκκλησία και ο πατέρας της κοπέλας. 

«Είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει»

Στο μεταξύ τις τελευταίες δραματικές στιγμές της 16χρονης στη Χαλκιδική περιέγραψε μιλώντας στο newsit.gr ένας φίλος που ήταν μαζί της : «Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και η Δήμητρα παρήγγειλε hot dog. Το κορίτσι είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 4.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της.

Κάτσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει. Η μία φίλη μας είπε “τρέξτε στο σπίτι να πάρετε τα φάρμακα”. Μετά είπε σε άλλο κορίτσι “σβήνει, λιποθυμάει” και τρέχουμε στο σπίτι, παίρνουμε το τσαντάκι με τα φάρμακα της και έτρεξα, την είδα να είναι κάτω στο έδαφος. Ήδη είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει. Πήρα το φάρμακο, τη σήκωσα για να δω αν έχει καταπιεί τη γλώσσα της, δεν το είχε κάνει. Έτσι όπως τη σήκωσα είδα το πρόσωπό της που είχε ασπρίσει. Τα χείλη της ήταν μπλε και προσπαθούσα να της βάλω οποίο φάρμακο έβρισκα στο τσαντάκι. Είδα ότι δεν έπαιρνε ανάσα. Είπα στη μία φίλη μας να την κρατήσει και πήγα σε ένα διπλανό ξενοδοχείο και ζήτησα βοήθεια από τη ρεσεψιόν. Η μία κοπέλα κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο ήρθε μετά από 45 λεπτά και τους ξαναπήραμε».

Αγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις