Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής σε σπίτια και καταστήματα από την κακοκαιρία

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής σε σπίτια και καταστήματα από την κακοκαιρία

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα της τελευταίας νεροποντής στη Χαλκιδική. Ιδιαίτερα στη Βουρβουρού δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις γέμισαν νερό και λάσπες.

Ασυγκράτητοι όγκοι νερού από τα ρέματα μετέτρεψαν τους δρόμους στη Χαλκιδική σε ποτάμια, γκρέμισαν φράχτες, πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια και οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Μπαζωμένα ρέματα και αυθαίρετα κτίσματα, ήταν σύμφωνα με τους κατοίκους, η αιτία των πλημμυρών.

Χαλκιδική: Υποχώρησαν τα νερά, παρέμειναν τα προβλήματα

“Έχουν τραβηχτεί τα νερά, έχει πέσει η στάθμη τους”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ενώ σε ό,τι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο, αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται από τον δήμο Σιθωνίας και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης σημειώνει ότι “τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Σιθωνίας, στη Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, όπου πλημμύρισαν τα ρέματα της περιοχής, λόγω του μεγάλου όγκου νερού”.

“Δεκαπέντε μηχανήματα από την Περιφέρεια εργάστηκαν αποκαθιστούν την κατάσταση μετά τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας και ειδικότερα στα τμήματα από τη Βουρβουρού προς τη Σάρτη και από τον Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό. Οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία”, τόνισε.

Δείτε τις φωτογραφίες από το halkidikinews:

πηγή: halkidikinews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις