Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαλκιδική: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τον 28χρονο Μάρτιν – «Έχουμε πίστη» λέει η μητέρα του στο newsit.gr

Χαλκιδική: Στο «κόκκινο» η αγωνία για τον 28χρονο Μάρτιν – «Έχουμε πίστη» λέει η μητέρα του στο newsit.gr

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου Μάρτιν από τη Βόρεια Μακεδονία, του νεαρού άνδρα που είναι αγνοούμενος από το απόγευμα του Σαββάτου (09.07.2022) στη Χαλκιδική.

Χθες το βράδυ έφτασαν αεροπορικώς από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη η μητέρα του 28χρονου αγνοούμενοι μαζί με άλλους συγγενείς. Σήμερα το πρωί βρέθηκαν στη Χαλκιδική και ξεκίνησαν μαζί με τους εθελοντές διασώστες της ομάδας ΟΦΚΑΘ για να βρεθούν στις έρευνες που γίνονται στην περιοχή και ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί.

Το newsit.gr συνάντησε τη μητέρα του 28χρονου αγνοούμενου την ώρα που αποχωρούσε από τη βάση της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης ΟΦΚΑΘ στην Περαία. Με το βλέμμα γεμάτο αγωνία ανέφερε στο newsit.gr: «Ξεκίνησα από την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα για να προσπαθήσουμε να βρούμε το παιδί μου. Έχω τεράστια αγωνία και προσμονή. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθάνε. Και τις Αρχές αλλά και τους εθελοντές. Η ομάδα ΟΦΚΑΘ είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστώ για όσα κάνουν. Έχουμε πίστη».

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί σήμερα, η εθελοντική ομάδα ξεκίνησε για Χαλκιδική με τον πρόεδρο του ΟΦΚΑΘ Χρήστο Ράμο να δηλώνει στο newsit.gr: «Ξεκινάμε σήμερα από τα κεντρικά να ενισχύσουμε τη Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας. Σήμερα ο καιρός μας βοηθάει, μας δίνει μία παύση κατά τις 11:00, γυρίζει σε νοτιά, οπότε θα είναι μια καλή μέρα για να επιχειρήσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το υποβρύχιο drone. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σήμερα γιατί αύριο χαλάει και πάλι ο καιρός, θα είναι βαρδάρης.

Έχουμε μαζί μας την οικογένεια και τον πρόξενο των Σκοπίων, θα είναι μαζί μας στην επιχείρηση, ευελπιστούμε για το καλύτερο. Η μητέρα του ήρθε από Αμερική με άλλους συγγενείς, είναι από χθες μαζί μας, πήγαμε είδαμε ξανά τον Ιβάν χθες, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σήμερα θα βγεις. Οι προσπάθειες μας πλέον είναι όλες στον Μάρτιν. Ο Ιβάν μας έχει δώσει αρκετές πληροφορίες, μας έχει δώσει στίγμα ακριβώς, του βγάλαμε τον χάρτη, που τον έχασε για τελευταία φορά για αυτό πάμε και συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι. Αν θέλει να βοηθήσει ο Θεός θα είναι όλα καλά. Πρέπει να τελειώσουμε σήμερα».

Στην επιχείρηση σήμερα συμμετέχουν 3 σκάφη, 4 περιπολικά οχήματα και ένα αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ιδιωτικά σκάφη με εθελοντές, ενώ μεγάλη βοήθεια αναμένεται να προσφέρει και το υποβρύχιο drone του ΟΦΚΑΘ που μπορεί να καταγράψει εικόνες από τον βυθό ακόμα και σε 100 μέτρα βάθος.

Άγγελος Λαμπίδης

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις