Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χανιά: Κάνουν “φτερά” τα αβοκάντο! Η νέα μάστιγα που χτυπάει τις καλλιέργειες

Χανιά: Κάνουν “φτερά” τα αβοκάντο! Η νέα μάστιγα που χτυπάει τις καλλιέργειες

Στα Χανιά έχουν αυξηθεί οι κλοπές σε αβοκάντο λόγω της αύξησης της τιμής του. Οι καλλιεργητές για να προστατευτούν βάζουν περιφράξεις ακόμη και και κάμερες ασφαλείας.

Προβληματισμένοι οι παραγωγοί στα Χανιά καταγγέλλουν ότι άγνωστοι μπαίνουν στις περιουσίες τους και αφαιρούν μεγάλες ποσότητες με αποτέλεσμα να κλέβεται ο κόπος και τα χρήματα που καταβάλλουν για τη φροντίδα τους. Η κλοπή αβοκάντο από τις καλλιέργειες στα Χανιά εξελίσσεται σε μάστιγα…

Οι παραγωγοί προσπαθούν να προστατέψουν την περιουσία τους περιφράζοντας την, ενώ κάποιοι έχουν τοποθετήσει και κάμερες ασφαλείας.

Για διακίνηση με πλάγιο τρόπο του αβοκάντο κάνει λόγο ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Χανίων, Χαρίλαος Βλαζάκης αφήνοντας σαφής αιχμές για εμπόρους που δέχονται το προϊόν χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι υπεύθυνοι του αγροτικού συνεταιρισμού σημειώνουν ότι μόνο με την παρέμβαση του Κράτους μπορεί να παταχθεί το φαινόμενο της κλοπής αβοκάντο, και ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων ώστε όλες οι παραγγελίες να έχουν τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά.

Πηγή: neatv.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις