Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Χανιά: Σε εξέλιξη οι απολογίες των 9 κατηγορουμένων για τις παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Χανιά: Σε εξέλιξη οι απολογίες των 9 κατηγορουμένων για τις παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Συνεχίζονται οι μαραθώνιες απολογίες των εννιά κατηγορουμένων για την υπόθεση των παράνομων γεννήσεων στα Χανιά. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε συνήγορος ενός εκ των δυο γιατρών που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 8 κατηγορούμενοι της υπόθεσης της εμπορίας βρεφών, η οποία αποκαλύφθηκε στα Χανιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του 44χρονου εμβρυολόγου – βιολόγου στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «οι βασικές κατηγορίες στην υπόθεση δεν προκύπτουν από πουθενά», ενώ για τον πελάτη του είπε πως «δεν είχε λόγο να κάνει τα εγκλήματα που του καταλογίζονται».

Όπως ανέφερε «για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα δεν έχει βρεθεί ούτε ευρώ σε κανέναν λογαριασμό. Ο πελάτης μου είναι ένας υπάλληλος σε μια κλινική, ακριβοπληρωμένος, έχει μια εύπορη οικογένεια, δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο».

«Έχουμε καταθέσει ένα πολύ αναλυτικό υπόμνημα. Δεν λάμβανε ο πελάτης μου τα ωάρια, αυτός τα πολλαπλασίαζε στο εργαστήριο», είπε ακόμα ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε πως ελπίζει να μην προφυλακιστεί κανείς από τους κατηγορούμενους και πως το δικαστικό συμβούλιο αργότερα θα κρίνει αν τυχόν οι κατηγορίες μετατραπούν σε πλημμεληματικές.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής (13.08.2023) ανάμεσα στους πρώτους που πέρασαν το κατώφλι του εισαγγελέα βρισκόταν ο 73χρονος γιατρός, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία αναφέρεται ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστικό Μέγαρο πολίτες για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Μάλιστα κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια στα Χανιά για να επιστρέψει στα κρατητήρια ώσπου να βγει η απόφαση, οι πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τον χειροκρότησαν και φώναζαν: «Εδώ είμαστε».

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. αφορά τα αδικήματα της «συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη, παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις