Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Χανιά: Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για την υπόθεση με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών

Χανιά: Στον ανακριτή οι 9 συλληφθέντες για την υπόθεση με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών
Φωτογραφία Intime

Στον ανακριτή Χανίων παρουσιάζονται σήμερα (13.8.2023) οι 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών στην πόλη της Κρήτης.

Ο 73χρονος γιατρός, φερόμενος εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης με παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών και ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, έφτασε πρώτος στις 07:00 το πρωί στα δικαστήρια και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Από νωρίς το πρωί βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση. Τον χειροκρότησαν και του φώναξαν «σ’ αγαπάμε».

Οι 9 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Η άφιξη του κατηγορούμενου γιατρού:

Η μονάδα όπου δρούσε η φερόμενη εγκληματική οργάνωση στα Χανιά

Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νικόλαος Βραχνής, αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ.

Οι συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr φέρεται να μην προχώρησε σε απαιτούμενες ενέργειες για την αναστολή της μονάδας, για την οποία είχε εκδοθεί απόφαση αναστολής λειτουργίας από το 2019. Μάλιστα θα κληθεί από τον εισαγγελέα να δώσει ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση των Χανιών.

Οι συλληφθέντες κατά τη μεταγωγή τους στον εισαγγελέα

Το newsit.gr είχε παρουσιάσει αναλυτικά όλη τη δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, «τουλάχιστον την τελευταία 10ετία σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα όπως Αττική, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Κατερίνη» με υψηλές «ταρίφες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις