Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Χιόνια: Το έστρωσε σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας – Εικόνες από Φάρσαλα και Ελασσόνα [pics]

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Στα λευκά ντύθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας στα ορεινά των δήμων Ελασσόνας, Τεμπών, Αγιάς και Φαρσάλων, χωρίς όμως να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Τα εκχιονιστικά…

μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας που τέθηκαν σε επιφυλακή, έριξαν αλάτι από τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, είναι απαραίτητες κυρίως λόγω παγετού στο επαρχιακό δίκτυο Ελάφου-Σκλήθρου-Άρτας, από 7ο χλμ., Αγίας- Μελιβοίας και Κατερίνης-Ελασσόνας από το 41ο έως το 54ο χλμ.

Η κίνηση στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Να επαληθευτούν οι μετεωρολογικές προγνώσεις που “μιλάνε” για έλευση χιονιά στη Βόρεια Ελλάδα στις 4-5 Ιανουαρίου 2017 εύχονται οι ιθύνοντες των χιονοδρομικών κέντρων, οι οποίοι παρά τις συσσωρευμένες ζημίες, προχώρησαν και φέτος κανονικά σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης των υποδομών και περιμένουν να ασπρίσουν οι πλαγιές των βουνών, ώστε να “πλημμυρίσουν” με παιδικές -και όχι μόνο- φωνές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, Ηρακλής Λεφούσης, υπογράμμισε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής καιρικά δεδομένα, ικανοποιητικά λειτουργούν τα χιονοδρομικά κέντρα στα 3-5 Πηγάδια Νάουσας, όπου υπάρχει δυνατότητα τεχνητής χιόνωσης, στο Πήλιο “που είχε δέκα χρόνια να δει χιόνι”, και μερικώς αυτά σε Φαλακρό Δράμας, Βίγλα-Πισοδέρι και Βόρας – Καϊμακτσαλάν.

Πηγή: onlarissa.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε