Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζάκυνθος: Ανακούφισαν οικογένεια αστέγων που ζούσε σε προαύλιο εκκλησίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια τετραμελή οικογένεια που τον τελευταίο καιρό ζούσε στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, βοήθησε ο δήμος, προσφέροντάς της στέγη και ιατροφαρμακευτική βοήθεια…

Αναλυτικότερα, κατόπιν αιτήματος του δήμου Ζακύνθου, κοινωνική λειτουργός του «Βοήθεια στο Σπίτι» μετέβη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, προκειμένου να διερευνήσει τον τρόπο διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας ρουμανικής καταγωγής, που τον τελευταίο καιρό διαμένει εκεί.

Αμέσως, κινητοποιήθηκε η δημοτική αρχή, καθώς ο 27χρονος Dimitri, η 23χρονη και εγκυμονούσα σύζυγός του Olga, η 3χρονη και 13 μηνών κόρη τους, που διέμεναν στον προαναφερθέν προαύλιο χώρο, πλένονταν στη θάλασσα, ενώ σιτίζονταν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Υστερα από πρωτοβουία του δημάρχου Ζακύνθου κ. Παύλου Κολοκοτσά, παραχωρήθηκε χώρος φιλοξενίας στην οικογένεια. Παράλληλα, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου τόσο η σε κατάσταση κύησης 23χρονη όσο και τα δύο κοριτσάκια να κάνουν όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε